Ο Λορέν Μορόν μόλις πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άρη και παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ισπανικό μέσο, όπου μίλησε για όλα. Ο 30χρονος επιθετικός μίλησε στη Relevo και η συνέντευξή του έδωσε αρκετές ατάκες για την καριέρα του, τον Άρη και τον Λιονέλ Μέσι.
Για την παρουσία του στον Άρη και το τελευταίο πρωτάθλημα που έχει κερδίσει η ομάδα το 1946. Επίσης, για το πως είναι να έχει τον ρόλο ηγέτη:
«Εδώ ο κόσμος είναι παθιασμένος και οι άνθρωποι είναι πολύ ενθουσιώδεις. Πάντα μας στηρίζουν, αλλά αυτή η σεζόν είναι λίγο διαφορετική. Εμείς, οι ισπανόφωνοι της ομάδας, πρέπει να τους προσγειώσουμε λίγο στη γη, γιατί γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα πράγματα. Εδώ παρασύρονται λίγο και πιστεύουν πως θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα (γέλια)».
Για τους στόχους της ομάδας σε σχέση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ:
«Δεν έχουμε την πίεση να κερδίσουμε έναν τίτλο. Την τελευταία χρονιά φτάσαμε στον τελικό Κυπέλλου και αυτό είναι επίτευγμα. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε κάτι πέρα από αυτό γιατί οποιαδήποτε στιγμή στη σεζόν μπορούμε να κάνουμε μία κοιλιά. Όμως, έχουμε μία καλή ομάδα και ανταγωνιζόμαστε ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ» είπε.
Για το εάν μπορεί να ειπωθεί πως ο Άρης έιναι μία ισπανική ομάδα:
«Την προηγούμενη φορά, επτά Ισπανοί ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα. Στην ομιλία, πριν το παιχνίδι υπήρχε μόνο ένας παίκτης που δεν μιλούσε ισπανικά. Φαίνεται περίεργο γιατί είμαστε μακρυά από την πατρίδα, αλλά αυτό μας προσφέρει ευκολία και ενότητα και αυτό είναι πολύ καλό. Ιδίως για παιδιά που έχουν φύγει από την Ισπανία για πρώτη φορά, όπως συνέβη και με εμένα. Και εκτός γηπέδου πηγαίνουμε καλά και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Είμαστε πολλοί Ισπανοί, υπάρχει και ο Σίστο που έπαιξε στη Θέλτα καθώς και άλλοι που καταλαβαίνουν και μιλούν τα ισπανικά. Τα ελληνικά σπάνια ακούγονται στα αποδυτήρια. Περισσότερο μιλάμε αγγλικά για να επικοινωνήσουμε με τους λίγους που δεν μιλούν ισπανικά. Ο προπονητής για την ώρα μιλά ελληνικά και υπάρχει μεταφραστής για αγγλικά. Αν συνεχίσουν να υπογράφουν Ισπανούς, πρέπει να μάθει κι εκείνος ισπανικά (γέλια)».
Για την τακτική του Άρη να αποκτά Ισπανούς:
«Αρέσει στον πρόεδρο (Καρυπίδης). Δεν έχουμε αθλητικό διευθυντή εδώ. Ο πρόεδρος συμπαθεί τους Ισπανούς παίκτες και γνωρίζει το επίπεδο που έχουμε. Σήμερα για παράδειγμα προπονηθήκαμε στο στάδιο και το ασανσέρ στα γραφεία έλεγε “Πάμε Άρη”.Ο σύλλογος μοιάζει περισσότερο με ισπανικό παρά με ελληνικό» ανέφερε.
Για τις επιδόσεις του μέχρι τώρα. 8 γκολ σε 10 παιχνίδια και 20 γκολ σε 35 την προηγούμενη σεζόν:
«Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πάντα την χρειαζόμουν. Την είχα στην δεύτερη ομάδα της Μπέτις και μετά στην πρώτη ομάδα. Με εμπιστοσύνη είμαι ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Εδώ, έχω λάβει την εμπιστοσύνη από τον σύλλογο και τους οπαδούς. Έχω την ελευθερία να κάνω ο,τιδήποτε θέλω. Είμαι επαγγελματίας και αυτό φαίνεται. Οι συμπαίκτες μου επίσης βοηθούν πολύ Έφυγα για πρώτη φορά από την Ισπανία και αυτό εδώ είναι μία ευλογία».
Για το ό,τι έχει σκοράρει το 50% των γκολ της ομάδας του και το πως εξηγείται αυτό το ρεκόρ:
«Είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Σκοράρω με αυτουύς τους ρυθμούς εδώ και ενάμιση χρόνο. Οι συμπαίκτες μου αστειεύονται και λένε πως θα κερδίζουμε επειδή πάντα έχω τρόπο να βάζω ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Και η αλήθεια είναι πως κάτι έτσι πηγαίνει. Σουτάρω όσο καλύτερα μπορώ και σκοράρω. Υπάρχουν και χτυπήματα που δεν έχουν την κατάληξη που θέλω. Θέλει σκληρή δουλειά. Όμως, δεν μπορώ να το ελέγξω».
Για το εάν στην ηλικία των 30 έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο ωριμότητας:
«Είναι αλήθεια πως όταν κλείνεις τα 30, αρχίζεις και βλέπεις το τέλος. Αυτό αισθάνεσαι. Αισθάνομαι νέος, αν και βλέπω το τέλος να πλησιάζει. Έχω παίξει πολύ λίγο για δύο χρόνια και τώρα, εδώ παίζω πάρα πολύ. Ευτυχώς και οι τραυματισμοί έχουν μείνει μακρυά από μένα».
Για το εάν αποχωρώντας από τα μεγάλα πρωταθλήματα και πηγαίνοντας σε κάποιο μικρό, αυτό σημαίνει πως η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή έχει πάρει καθοδική τροχιά:
«Αυτό μου ήταν πάντοτε αδιάφορο. Φυσικά με επηρεάζει. Στη Μπέτις, η έκθεση στα μέσα σε σκοτώνει. Εδώ, είναι πλεονέκτημα πως δεν καταλαβαίνω ελληνικά. Τώρα ακούω και μαθαίνω κυρίως θετικά σχόλια. Στην Ισπανία είναι διαφορετικά επειδή μπορούν να σε εντοπίσουν και να γράψουν πολλά. Είναι σημαντικό να είσαι ψυχολογικά καλά. Είχα μία άσχημη περίοδο και καταλαβαίνω την αξία αυτού. Για την ώρα, εδώ είμαι πολύ χαρούμενος».
Για το εάν έχει σκεφτεί την κλήση στην Εθνική ομάδα και την παράμετρο της ψυχολογίας στους ποδοσφαιριστές:
«Όταν φεύγεις από τις μεγάλες λίγκες είναι δύσκολο να παίξεις στην Εθνική ομάδα. Δεν μιλάω μόνο για τον εαυτό μου. Είμαστε όμως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και μπορούν όλα να συμβούν. Δεν είναι εύκολο, αν και στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο. Γιατί όχι; Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τη ζωή του ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν πολλά θέματα και στην καθημερινότητα, με την οικογένεια, τη σύντροφο. Η παράμετρος της ψυχικής υγείας είναι πολύ σημαντική. Όταν δεν έβαζα γκολ, ένιωθα άσχημα για το ότι δεν σκόραρα. Όμως οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου ότι έκανα ότι μπορούσα. Αυτό με βοήθησε ακόμη και όταν δεχόμουν σκληρή κριτική. Έχω δουλέψει με ψυχολόγους γιατί είχα μία άσχημη περίοδο και ειδικά με κάποια οικογενειακά ζητήματα. Τα πράγματα δεν πήγαιναν πουθενά καλά για εμένα. Ο ψυχολόγος με βοήθησε να αλλάξω τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο και φυσικά την προσωπική μου ζωή. Ό,τι συμβαίνει στην προσωπική ζωή, επηρεάζει όσα γίνονται στο γήπεδο» είπε.
Για το εάν το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ως παίκτης της Μπέτις είναι το πιο ιδιαίτερο:
«Σίγουρα. Δεν είχα παίξει ούτε ένα παιχνίδι, ούτε καν απέναντι στην Ίμπιζα. Δούλευα σκληρά και ήταν δύσκολα. Ήξερα πως ο Πελεγκρίνι δεν με υπολόγιζε και ήταν εξαρχής ξεκάθαρος μαζί μου. Δεν κρατώ κακία απέναντί του. Πριν το ματς, πήγαμε να φάμε κάτι και βγήκα έξω από το ασανσέρ, τρέχοντας καταπάνω του. Με ρώτησε για κάποιες φήμες μεταγραφής μου στην Τενερίφη, αλλά του εξήγησα πως όλα ήταν ψέματα. Με συμβούλεψε να φύγω. Του είπα πως τον σεβόμουν και ήμουν έτοιμος εάν με χρειαζόταν. Δεν ξέρω πως του ακούστηκε αυτό, αλλά στον έξτρα χρόνο όταν ο Φεκίρ τραυματίστηκε με κάλεσε. Δεν το πίστευα. Μόλις μπήκα έβαλα γκολ. Δεν ήμουν ενθουσιασμένος που σκόραρα, αλλά το κατάλαβα μόλις είδα τις αντιδράσεις των συμπαικτών μου. Ήταν χαρούμενοι σα να είχαν εκείνοι σκοράρει» είπε.
Για το εάν έφτασε κοντά στη Μπαρτσελόνα:
«Ναι πολύ κοντά, Για λόγους που δεν γνωρίζω δεν συνέβη. Ο Ρούμπι (προονητής τότε) μου είπε να μην πάρω μέρος στην προπόνηση γιατί η μεταγραφή είχε σχεδόν τελειώσει και δεν ήθελε να μου συμβεί κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο αυτή τη μεταγραφή που ήταν όνειρο για μένα. Ανέκαθεν ήμουν υποστηρικτής της Μπάρτσα εξαιτίας των παικτών της. Πρώτα, ο Ροναλντίνιο. Στην πραγματικότητα το νούμερο 80 που φοράω εδώ είναι εξαιτίας του χρόνου που πέρασε στη Μίλαν. Αυτή η γενιά ήταν και η ραχοκοκκαλιά της Εθνικής Ισπανίας. Ο Μέσι ρώτησε τον Αλένια για μένα όταν ήταν παίκτης. Μετά παίξαμε ως αντίπαλοι και ζήτησα τη φανέλα του, αφού δεν κατάφερα να γίνω συμπαίκτης του. Με ρώτησε εάν είχε βρεθεί κοντά στη Μπαρτσελόνα. Με θύμωσε το γεγονός πως δεν έπαιξα με τον κορυφαίο παίκτη της ιστορίας».
Για το εάν παρακολουθεί την Μπέτις:
«Είναι η μοναδική ομάδα που παρακολουθώ όποτε μπορώ. Δεν βλέπω κανέναν άλλο ποδοσφαιρικό αγώνα παρά μόνο τη Μπέτις».
Για το μέλλον του στον Άρη και το συμβόλαιο:
«Η κατάσταση άλλαξε. Ήρθα εδώ με σκοπό να παίξω ξανά ποδόσφαιρο και να φύγω μετά από έναν χρόνο. Μου έδωσαν διετές συμβόλαιο εξαρχής και είχα τη σκέψη πως αν έπαιζα καλά θα με πουλούσαν. Αυτό το καλοκαίρι έγιναν προσπάθειες, αλλά δεν βρέθηκε κάτι καλό. Τώρα και οι δύο πλευρές αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας. Σκέφτονται να με κρατήσουν για πολύ καιρό και θέλουν να δημιουργήσουν μία σταθερή ομάδα που να μην αλλάζει κάθε χρόνο. Αυτό μου είπαν με αφορμή την ανανέωση ένα μήνα πριν. Βλέπω πως με εκτιμούν και έκαναν μεγάλη προσπάθεια οικονομικά. Το εκτιμώ πραγματικά αυτό. Ο τρόπος σκέψης και των δύο πλευρών άλλαξε. Έχω συμβόλαιο έως το 2027 και ελπίζω εγώ και η ομάδα να κάνουμε πρόοδο» ανέφερε.