Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ άλλαξε τα πάντα που ξέραμε για το ποδόσφαιρο. Πίσω στο 2007 και την ηλικία των 23 ετών ο Άγγλος έφτιαξε τις βαλίτσες του και πήρε τον δρόμο για το MLS. Ένα πρωτάθλημα που δεν ήταν σε καμία περίπτωση στο ίδιο επίπεδο με αυτά της Ευρώπης.
Πολλοί απόρησαν με αυτή του την κίνηση και γινόταν λόγος για «ημισυνταξιοδότηση». Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντέιβιντ είχε σχέδιο. Και ο χρόνος το επιβεβαίωσε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τελικά ένα ορυχείο.
Εκείνη την εποχή το MLS ήταν ένα πρωτάθλημα του οποίου τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτιμήθηκαν μόλις στα 8 εκατομμύρια δολάρια! Ο Μπέκαμ έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μειώνοντας τον μισθό του σχεδόν κατά 70%. Πήγε από τα 18 εκατομμύρια τη σεζόν, στα 6,5 εκατομμύρια που του πρόσφεραν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι.
Το μυστικό έκρυβε το συμβόλαιό του. Αυτό προέβλεπε πως ο παίκτης θα λάμβανε σχεδόν το 50% των επιπλέον χρημάτων που θα έβγαζε η ομάδα από την υπογραφή του. κι έτσι έγινε.
Η άνοδος χωρίς ταβάνι
Ολοένα και περισσότερος κόσμος πήγαινε στο γήπεδο (έως και 40% περισσότερο). Η τιμή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έφτασε στα ύψη. Το 2014 είχε ήδη ανέβει στα 90 και το 2022 στα 250. Πάνω από όλα όμως, η εμπορική πώληση του συλλόγου βγήκε εκτός ελέγχου. Ήταν τέτοια που ο αμερικανικός Τύπος ανέφερε ότι, χάρη στην πώληση εισιτηρίων και μπλουζών, το ετήσιο εισόδημα του Μπέκαμ ανέβηκε από τα 6,5 εκατομμύρια, στα 10,1!
Αγωνιστικά το ξεκίνημά του ήταν ιδιαίτερο. Στις δύο πρώτες του σεζόν έπαιξε μετά βίας πάνω από 40 παιχνίδια (στα 90, λόγω πολλαπλών τραυματισμών) και τις επόμενες δύο, πήγε δανεικός στη Μίλαν. Το 2011 επέστρεψε και από εκείνο το σημείο, ξεκίνησε το όνειρο.
Ενώ βρισκόταν στην Καλιφόρνια υπέγραψε χορηγίες με κολοσσούς όπως οι Giorgio Armani, Electronic Arts και Burger King. Υπολογίζεται ότι, κατά τα χρόνια του ως παίκτης των Galaxy, απέφερε 255 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά κόνσεπτ.
Τα «ψιλά γράμματα» του έδωσαν… 1 δις
Αυτή η ανοδική πορεία στην καριέρα του Μπέκαμ, δεν άλλαξε και ως ιδιοκτήτης ομάδας. Στο ίδιο συμβόλαιο με τους Γκάλαξι, υπήρχε μια ρήτρα: μπορούσε να αγοράσει ένα νέο franchise για 25 εκατομμύρια. Αυτό και έκανε.
Λίγο μετά την απόσυρσή του (το 2014) κίνησε τις διαδικασίες για τη δημιουργία της Ίντερ Μαϊάμι. Ο Μπέκαμ ξόδεψε 25 εκατομμύρια δολάρια για να είναι πλέον ιδιοκτήτης μιας οντότητας που φτάνει (σύμφωνα με το Forbes) σε ένα ποσό κοντά του 1.03 δις!
Λίγοι τον πίστεψαν όταν πήρε αυτή την απόφαση. Εκείνος όμως έκλεισε τα αφτιά του και άφησε τον χρόνο να αποδείξει ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση που θα μπορούσε να πάρει. Παράλληλα άλλαξε ολόκληρη την κουλτούρα μιας χώρας γύρω από ένα άθλημα. Εκπλήρωσε το δικό του «american dream».