Μάρτυρες ενός ακόμη πολύ σημαντικού αγώνα θα γίνουμε το βράδυ της Κυριακής. Η Εθνική ομάδα μάχεται απέναντι στην Ιρλανδία στην τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Nations League (13/10, 21:45) και οι προσδοκίες είναι στα ύψη.
Μπορεί τα προβλήματα για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να υπάρχουν ακόμη, αλλά είναι διαχειρίσημα. Η μόνη σίγουρη απουσία είναι εκείνη του Φώτη Ιωαννίδη, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν στις περιπτώσεις των Κώστα Τσιμίκα και Γιάννη Κωνσταντέλια. Η Ιρλανδία, όμως, δεν είναι μια ομάδα που θα πρέπει να φοβίζει την Εθνική. Η ιστορία… μιλάει.
Η Ελλάδα έχει το απόλυτο
Ελλάδα και Ιρλανδία έπαιξαν μεταξύ τους στο παρελθόν άλλες έξι φορές, σε επίσημους και φιλικούς αγώνες. Από αυτούς, η «γαλανόλευκη» δεν έχει χάσει ούτε έναν. Μάλιστα τους έχει κερδίσει όλους πλην μίας ισοπαλίας.
Αυτό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό. Η δυνατότητα του να μην δέχεται εύκολα γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις – και γενικότερα – είναι τρομερό. Στα εν λόγω παιχνίδια η Ελλάδα μετράει κατά της μόλις 2 τέρματα και έχει σκοράρει 8!
Η ιστορία δείχνει μόνο νίκη
Οι αριθμοί θέλουν την Εθνική μας νικήτρια στο επερχόμενο παιχνίδι. Όχι βάσει των μεταξύ τους αγώνων όμως.
Η Ιρλανδία κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική την Φιλανδία στην έδρα της με 2-1 (10/10). Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη σε επίσημο παιχνίδι μετά από έναν χρόνο! Τον περσινό Οκτώβριο οι Ιρλανδοί είχαν γευτεί ξανά τέτοιου είδους χαρά, με το 4-0 επί του Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro (16/10/2023).
Εκτός από αυτό, υπάρχει κάτι ακόμη πιο… σημαδιακό. Η αντίπαλος της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να κερδίσει δύο διαδοχικά παιχνίδια. Τελευταία φορά που έκανε κάτι τέτοιο ήταν πριν από 5 έτη! Αυτό καθώς το 2019 μέσα σε τρεις ημέρες είχε κερδίσει Γιβραλτάρ (0-1, 23/03/2019) και Γεωργία (26/03/2019), ξανά στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Euro (του 2020 τότε).
Η ασυνέπεια της Ιρλανδίας στα… θετικά αποτελέσματα, είναι σίγουρα ένα θετικό σημάδι για την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια τυχαία αποτελέσματα, αλλά για πραγματικά πολύ μεγάλες απώλειες. Αν όντως η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε γιατί να μην ισχύσει και σε αυτήν την περίπτωση;