Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Πριν τον Παυλίδη, ποιος; Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που σκόραρε δύο γκολ κόντρα στην Αγγλία, στο Γουέμπλεϊ! (video) 

Πριν τον Παυλίδη, ποιος; Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που σκόραρε δύο γκολ κόντρα στην Αγγλία, στο Γουέμπλεϊ! (video) 

Η Ελλάδα έφυγε με ένα μεγάλο «τρίποντο» από το Γουέμπλεϊ, με τον Παυλίδη να σκοράρει δις. Ποιος ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που πέτυχε δύο γκολ στην έδρα των Άγγλων; 

Βαγγέλης Παυλίδης Εθνική Ελλάδας

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Εθνική μας. Όλοι οι παίκτες ήταν «σοκαρισμένοι», από την είδηση του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ.  Ωστόσο, κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που είχαν κόντρα στην Αγγλία. Όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τα «τρία λιοντάρια». Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν φυσικά ο Βαγγέλης Παυλίδης. 

O 25χρονος πήρε τη θέση του άτυχου, Φώτη Ιωαννίδη, που υπέστη θλάση στο ντέρμπι «αιωνίων» (06/10, 0-0).  

Ο ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα άρπαξε την ευκαιρία  από τα… μαλλιά. Σκόραρε δύο φορές και υπέγραψε τον θρίαμβο της Εθνικής.

Ποιος ήταν ο τελευταίος παίκτης που πανηγύρισε δύο γκολ κόντρα στους Άγγλους στο Γουέμπλεϊ; 

Το λάθος του Πίκφορντ και η ασίστ «μαγεία» του Λουκάκου 

Δεν θα ταξιδέψουμε πολύ μακριά. Τον Μάρτιο του 2024 το Βέλγιο πήγε στο «Νησί», για μία φιλική αναμέτρηση.  

Πολλοί θα νομίζουν πως σκόρερ για την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο θα ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου. 

 Ωστόσο, θα κοιτάξουμε λίγο πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο για να βρούμε την απάντηση.  

Ο Γιούρι Τίλεμανς «τιμώρησε» τα «τρία λιοντάρια» δύο φορές στο γήπεδό τους. Στο 11ο λεπτό, είπε «ευχαριστώ» στον Τζόρνταν Πίκφορντ και άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης. Ενώ, στο 36’ ο Λουκάκου με μπαλιά «αλά Κουαρέσμα» βρήκε τον συμπαίκτη του, που διπλασίασε τα τέρματά του.  

Για την ιστορία, η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με 2-2, με τους Τόνεϊ και Μπέλιγχαμ, να σκοράρουν από μία φορά.  

Απίθανο ματς με φανταστικό τον Κάι Χάβερτς  

Ο Παυλίδης σκόραρε σε επίσημο παιχνίδι δύο φορές στο… σπίτι της Αγγλίας, οπότε αξίζει να αναφερθούμε και στον τελευταίο ποδοσφαιριστή που έκανε κάτι ανάλογο.  

Σεπτέμβριος του 2022. Και πάλι για το Nations League. Αγγλία και Γερμανία έδιναν μία μεγάλη «μάχη». Οι δύο ομάδες μας… χάρισαν μία απολαυστική αναμέτρηση, με το τελικό σκορ να το αποδεικνύει (3-3). 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα δύο γκολ στο 67ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση. Η τότε ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σκόραρε τρεις φορές σε 12’ λεπτά και έφερε το ματς… τούμπα.  

Ωστόσο, οι Γερμανοί βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με τον Κάι Χάβερτς έφεραν την αναμέτρηση και πάλι στα ίσα. Ο νυν ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ είχε σκοράρει ήδη μία φορά στην αναμέτρηση και με το τέρμα του στο 87’ επισφράγιζε την εξαιρετική του εμφάνιση.  

Ποιος λέτε να είναι ο επόμενος; 

Σχετικά άρθρα