Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Ο Τσιμίκας επιστρέφει στο γήπεδο των… ονείρων του, για το «θαύμα» της Ελλάδας! (video) 

Ο Τσιμίκας επιστρέφει στο γήπεδο των… ονείρων του, για το «θαύμα» της Ελλάδας! (video) 

Κατάμεστο θα είναι το Γουέμπλεϊ, για τον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην Αγγλία (10/10, 21:45), με τον Κώστα Τσιμίκα να επιστρέφει σε ένα γήπεδο που έχει ζήσει αξέχαστες στιγμές!

Κώστας Τσιμίκας Λίβερπουλ Γουέμπλεϊ

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Αγγλία (10/10, 21:45). Και ο Κώστας Τσιμίκας επιστρέφει σε γνώριμα… λημέρια!

Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή δεν είναι άλλο από το να αγωνιστεί στο Γουέμπλεϊ, πόσο μάλλον αν συνδυάσει την παρουσία του στο γήπεδο του Λονδίνου με νίκη και επιτυχίες.  

Τι έχει κάνει ο Τσιμίκας στο Γουέμπλεϊ;

Ο Κώστας Τσιμίκας, όχι μόνο πάτησε το… πόδι του στο Γουέμπλεϊ, αλλά κατάφερε να χαρίσει και ένα τρόπαιο στη Λίβερπουλ.  

Φυσικά, αναφερόμαστε στον τελικό του FA Cup 2022. Τότε, οι «Reds» ερχόντουσαν αντιμέτωποι με την Τσέλσι, σε μία αναμέτρηση που έμελλε να την καθορίσει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού.  

Δεν έπαιξε ως βασικός, αλλά ο χρόνος συμμετοχής του ήταν αρκετός, για να βάλει την υπογραφή του στον τελικό.  

Οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες» για 120’ λεπτά αγώνα. Και το τρόπαιο θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι. Οι ομάδες στις πρώτες πέντε εκτελέσεις ήταν ισόπαλες, τότε ξεκίνησε και ο ξαφνικός «θάνατος». Ο Μάουντ αστόχησε και έδινε την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να πάρει το τρόπαιο.  

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιμίκας. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Ο αριστερός οπισθοφύλακας σκόραρε και έκανε πραγματικότητα το… όνειρο κάθε μικρού παιδιού. Κέρδισε τρόπαιο, με δικιά του εκτέλεση πέναλτι στο Γουέμπλεϊ.  

Τσιμίκας «σερβίρει» Φαν Ντάικ σκοράρει 

Ωστόσο, η ιστορία του «Τσίμι» στο εν λόγω γήπεδο δεν τελειώνει εκεί. Την περσινή σεζόν φρόντισε και πάλι να δηλώσει «παρών», όταν η μπάλα… έκαιγε.  

Τελικός του Carabao Cup. Αντίπαλος και πάλι η Τσέλσι. Το σκορ ξανά 0-0. Μία επαναλαμβανόμενη ιστορία. Ο Έλληνας διεθνής ξανά στον πάγκο και με δικιά του ασίστ χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του!  

Την άριστη εκτέλεση κόρνερ του, την εκμεταλλεύτηκε ο Φαν Ντάικ που είπε «ευχαριστώ» στον συμπαίκτη του.  

Αυτή τη φορά δεν θα παίξει η Λίβερπουλ, αλλά στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπάρχει ένας παίκτης, που έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση το εν λόγω στάδιο. Άραγε θα μπορέσει ο Τσιμίκας να… λάμψει για ακόμα μία φορά στο Γουέμπλεϊ;  

Σχετικά άρθρα