«Τρέλα» για την ΑΕΛ και ένα εντός έδρας ματς κόντρα στον Πανιώνιο. Αυτά τα δύο «συστατικά» ήταν αρκετά, για να φτιαχτεί το πρώτο ιδιωτικό Μουσείο της ομάδας.
Ο Χρυσοβαλάντης Μπέσιος το 2018 είχε την τύχη να πάρει στα χέρια του τη φανέλα του Κενάν Μπαργκάν.
Έκτοτε, δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά το… επόμενο βήμα. Την ίδια μέρα, έψαξε τη δεύτερη εμφάνιση και η ιδέα για ένα δύσκολο εγχείρημα είχε «γεννηθεί»!
Ένα Μουσείο γεμάτο… ΑΕΛ
Λίγα χρόνια αργότερα, έχει «ανοίξει» το «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ – Βυσσινί Ιδιωτικό Μουσείο». Ένα μέρος, που μπορεί όποιος θέλει να το επισκεφθεί με ελεύθερη είσοδο και να κάνει ένα «ταξίδι» στον χρόνο.
Ο Κ. Μπέσιος ήρθε σε συνομιλία με το Ole.gr και «αποκάλυψε» το πώς δημιούργησε έναν χώρο, που πραγματικά σε «μαγεύει». Ποιος ήταν ο αρχικός σκοπός της ίδρυσης του Μουσείου;
Η αρχική ιδέα
Ο «πατέρας» της ιδέας ήθελε να φτιάξει ένα μέρος, με εκθέματα της ΑΕΛ, όπου οι φίλοι της ομάδας θα βλέπουν μαζί τους αγώνες.
Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, ο στόχος είναι οπαδοί από κάθε σύλλογο της Ελλάδας να πηγαίνουν σε έναν ξεχωριστό χώρο.
Ο ποδοσφαιρικός «παράδεισος» της ΑΕΛ
Όσοι πάρουν την απόφαση να δουν από κοντά το Μουσείο θα έρθουν αντιμέτωποι με όλη την «ιστορία» της ΑΕΛ. Από παπούτσια ποδοσφαιριστών της ομάδας, μέχρι και… δελτία παικτών, που φόρεσαν τα «βυσσινί» χρώματα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα εκθέματα δεν είναι ούτε ρέπλικες, ούτε απ’ την μπουτίκ, παρά μόνο χρησιμοποιημένα αντικείμενα!
Το έκθεμα, το οποίο θα μας «γυρίσει» πιο πίσω στον χρόνο από κάθε άλλο είναι το δελτίο του πρώτου αρχηγού της ΑΕΛ, Μιχάλη Καρέλια.
Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα, που έχουν τη μεγαλύτερη αξία για τον ιδρυτή του Μουσείου θα μιλήσουμε για την εμφάνιση του Δημήτρη Μούσιαρη, με την Εθνική Ελλάδας.
Φυσικά, «ξεχωρίζει» και τη φανέλα της ΑΕΛ της σεζόν 1979-80, αλλά και όλα τα μετάλλια από το πρωτάθλημα του 1988 και τους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα εκθέμετα, που είναι προς… αναζήτηση και οι φιλανθρωπικές δράσεις
Κι όμως ο ποδοσφαιρικός «παράδεισος» της ΑΕΛ έχει και αντικείμενα, που είναι προς αναζήτηση. Αν και μοιάζει να τα έχει όλα ο ιδιοκτήτης παραμένει «αχόρταγος». Θα ήθελε τα τρόπαια της ομάδας, αλλά και έστω μία εμφάνιση από τη δεκαετία του 60’.
Ωστόσο, δεν παύει το Μουσείο να είναι ένα απ’ τα πιο όμορφα, που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην Ελλάδα. Η προσφορά του δεν είναι μόνο σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, καθώς είναι ενεργό και σε φιλανθρωπικές δράσεις.
Διάφορα αναμνηστικά βγαίνουν με το λογότυπό του και πηγαίνουν σε ιδρύματα.
Ένα Μουσείο, που ξεκίνησε από μία εμφάνιση πριν από επτά χρόνια και πλέον αποτελεί μία «ζωντανή» διαφήμιση της ΑΕΛ και σίγουρα πρέπει να το επισκεφτούν όλοι ανεξαρτήτως ομάδας.