Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΓΕΡΜΑΝΙΑ > Ο Κλόζε «μεταμορφώνει» τον Τζίμα και κάνει τον ΠΑΟΚ να… χαμογελά! 

Ο Κλόζε «μεταμορφώνει» τον Τζίμα και κάνει τον ΠΑΟΚ να… χαμογελά! 

Τι να πει κανείς για τον Στέφανο Τζίμα; Ο Έλληνας επιθετικός «τρελαίνει» κόσμο με τις επιδόσεις του στη Νυρεμβέργη και «μεταμορφώνεται» σε μόνιμο μπελά για τις αντίπαλες άμυνες!  

Στέφανος Τζίμας Νυερμβέργη

Το ταλέντο του Στέφανου Τζίμα ήταν γνωστό. Ο 18χρονος διανύει μία εξαιρετική σεζόν και έχει «τρελάνει» τους πάντες στη Γερμανία.  

Ο Μίροσλαβ Κλόζε είχε δηλώσει την επιθυμία του να κάνει δικό του τον Έλληνα επιθετικό και εκείνος δεν τον έχει απογοητεύσει.  

Όσα έχει κάνει ο Τζίμας στη Νυρεμβέργη 

Μπορεί πολλοί να πίστευαν πως η παραμονή του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, έστω και για τρίτη λύση να ήταν καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, ο 18χρονος δείχνει έτοιμος για αυτό το τολμηρό βήμα, που έκανε στη καριέρα του.  

Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γκρόιτεφ Φιρτ (20/10, 0-4). Το ένα προήλθε μετά από εκπληκτικό τελείωμα με τακουνάκι! Είναι όλη η παρουσία του στην ομάδα. Συνολικά, σε έξι αναμετρήσεις έχει τέσσερα γκολ και μία ασίστ.  

Μαθαίνει δίπλα σε έναν από τους καλύτερους 

Άλλωστε, θα ήταν δύσκολο να μην έχει άψογη συνεργασία με έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος ο Τζίμας είχε δηλώσει πως ο Κλόζε του έχει μάθει αρκετά πράγματα.  

Αναλυτικά, τι είχε δηλώσει ο Τζίμας για τη συνεργασία του με τον Κλόζε:

«Μου έδειξε πράγματα που μπορούσα να βελτιώσω κατά τη διάρκεια της απουσίας μου. Είχε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσει να μου δείχνει πράγματα για την βελτίωσή μου και το χρησιμοποίησε. Δούλεψα πολύ στην αίθουσα με τα βάρη και έκανα επιπλέον προπονήσεις. Η ομάδα και ο προπονητής έκανε πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και βελτιώσαμε την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα».  

Πώς μπορεί να τον χάσει ο ΠΑΟΚ;  

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να εξασφαλίσει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό αν τον χάσει. Ο δανεισμός του στη Νυρεμβέργη προβλέπει προαιρετική ρήτρα δανεισμού 18+2 εκατομμυρίων για το 85% των δικαιωμάτων του.  

Ένα αρκετά μεγάλο ποσό, για την κατηγορία που παίζει η Νυρεμβέργη. Ωστόσο, πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν από παρόμοια πρωταθλήματα και πλέον κοστίζουν πολλά εκατομμύρια.  

Θα έχει την ανάλογη συνέχεια ο Τζίμας;  

Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, αλλά το πρώτο του δείγμα στα γερμανικά γήπεδα είναι άκρως εντυπωσιακό! 

Σχετικά άρθρα