Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > «Διπλή» ήττα για την Άρσεναλ: Έχασε το… αήττητο και τον ηγέτη της άμυνας εν όψει Λίβερπουλ!  

«Διπλή» ήττα για την Άρσεναλ: Έχασε το… αήττητο και τον ηγέτη της άμυνας εν όψει Λίβερπουλ!  

Αήττητο ήταν και πάει. Η Άρσεναλ δέχτηκε την πρώτη της ήττα στη σεζόν από την Μπόρνμουθ (19/10, 2-0), για την 8η αγωνιστική της Premier League.  

Άρσεναλ Μπόνρμουθ

«Έσπασε» το αήττητο της Άρσεναλ η Μπόρνμουθ (19/10, 2-0), στην 8η αγωνιστική της Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» έμειναν από πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο και το… πλήρωσαν, χάνοντας μία πολύ σημαντική μονάδα εν όψει Λίβερπουλ (27/10, 18:30). 

Κόκκινη για την Άρσεναλ που… χάνει τον ηγέτη της άμυνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση, κάπως φοβισμένες. Προσπάθησαν να καλύψουν τα μετόπισθεν, ώστε να μην δεχτούν γκολ.  

Στο 30’ η Άρσεναλ έμεινε με 10 παίκτες. Ο Εβανίλσον έφευγε μόνος του προς την εστία του Ράγια, αλλά ο Σαλιμπά τον ανέτρεψε.  

Αρχικά, ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Γάλλο, αλλά άλλαξε την απόφασή του, μετά από παρέμβαση του VAR.  

Κάπως έτσι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα χάσει τον ηγέτη της άμυνάς της, από το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ (27/10, 18:30). Πολλοί θα νόμιζαν ότι θα τιμωρηθεί με ποινή τριών αγωνιστικών, αλλά η κόκκινη για μαρκάρισμα τελευταίου παίκτη τιμωρείται με μία αγωνιστική! 

Δεν… άντεξε με 10 παίκτες 

Στο 41’ ο Ράγια έκανε σημαντικό λάθος, ο Ταβερνιέρ επωφελήθηκε, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ μπόρεσε και διόρθωσε! Με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.  

Μπήκαν φουριόζοι οι ποδοσφαιριστές του Ιραόλα στο δεύτερο μέρος. Στο 47’ ο Ουατάρα έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Σεμένιο βρήκε την μπάλα, αλλά αστόχησε από καλή θέση.  

Στα εναπομείναντα λεπτά η Άρσεναλ προσπαθούσε να φτάσει σε ένα γκολ, αλλά ήταν δύσκολο με 10 παίκτες. Στο 69’ ο Μαρτινέλι λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Κέπα του είπε «όχι».  

Στο 70’ οι «κανονιέρηδες» το… πλήρωσαν. Ο Κρίστι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράγια και δυσκόλεψε την κατάσταση της Άρσεναλ.  

Ωστόσο, είχε και συνέχεια. Οι γηπεδούχοι στο 79’ σκόραραν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και έβαλαν «τέλος» στα όνειρα των φιλοξενούμενων. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ (A. Ιραόλα): Κέπα, Σενέσι, Κέρκες, Ζαμπάρνι, Αραούχο (46’ Σμιθ), Κουκ, Ταβερνιέ (63’ Κρίστι), Σκοτ (63’ Σινιστέρα), Σεμένιο, Εβανίλσον (82’ Ουνάλ), Ουατάρα (63’ Κλάιφερτ)

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα):  Ράγια, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Πάρτεϊ, Σαλιμπά, Καλαφιόρι, Μερίνο (81’ Νουανέρι), Ράις, Στέρλινγκ (37’ Κίβιορ, 81’ Ζεσούς), Τροσάρ (64’ Μαρτινέλι), Χάβερτς

Σχετικά άρθρα