Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > «Το περιβραχιόνιο και ο Fake Sheikh»: Ο Τούχελ αντιμέτωπος με την… κατάρα των «ξένων» στον πάγκο της Αγγλίας! (video)

«Το περιβραχιόνιο και ο Fake Sheikh»: Ο Τούχελ αντιμέτωπος με την… κατάρα των «ξένων» στον πάγκο της Αγγλίας! (video)

Τούχελ και Αγγλία θα είναι μαζί για τα επόμενα χρόνια, με τον Γερμανό να γίνεται ο τρίτος «ξένος» που κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Τι έκαναν οι δύο προηγούμενοι; 

Σβεν Γκόραν-Έρικσον Τόμας Τούχελ Φάμπιο Καπέλο

Ο Τόμας Τούχελ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας. Κάπως έτσι, τα «τρία λιοντάρια» από το 2025 θα έχουν στον πάγκο τους έναν άνθρωπο, που δεν κατάγεται από το «Νησί».  

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε συνηθίσει οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί να μην είναι από τη χώρα μας. Ωστόσο, στην Αγγλία τα πράγματα είναι διαφορετικά.  

Μονάχα δύο προπονητές έχουν καθίσει στον πάγκο της ομάδας, με διαφορετική εθνικότητα. Ποιοι είναι αυτοί; Θα βρείτε την απάντηση στη συνέχεια του κείμενου.  

O Καπέλο έφυγε για ένα… περιβραχιόνιο  

Τελευταίος χρονικά που έκανε κάτι τέτοιο είναι ο Φάμπιο Καπέλο, πριν τον Τούχελ. Ο Ιταλός συμφώνησε στο μακρινό 2007 να γίνει ο προπονητής των «τριών λιονταριών». Μία κίνηση πολύ σημαντική για την εποχή, μιας και η Αγγλία είχε στον πάγκο της έναν πολύ έμπειρο… μαέστρο.  

Η συνεργασία διήρκησε για πέντε χρόνια, με την στιγμή που… ξεχείλισε το ποτήρι να έρχεται το 2012. Όλα έδειχναν, πως θα έχουμε ανανέωση ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά μία απόφαση της FA έκανε έξω φρενών τον Καπέλο.  

Η αγγλική Ομοσπονδία αφαίρεσε το περιβραχιόνιο από τον Τζον Τέρι.

Κάτι που ενόχλησε πολύ τον Ιταλό, μιας και έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή του και κάπως έτσι ήρθε το «διαζύγιο». Επί ημερών του η Αγγλία είχε ως καλύτερη στιγμή την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010.  

Ο «Fake Sheikh» έβαλε… τέλος στην πορεία του Έρικσον στην Αγγλία  

Μία πολυσυζητημένη ιστορία έχει να κάνει με τον πρώτο «ξένο» που έγινε προπονητής της εθνικής Αγγλίας.  

Ο Σβεν Γκόραν-Έρικσον πήρε την απόφαση να αναλάβει τα… ηνία μίας εθνικής ομάδας. Μία απόφαση που του άλλαξε όλη τη ζωή. Στην «εποχή Έρισκον» μπορεί τα «τρία λιοντάρια» να μην κέρδισαν κάποιο τρόπαιο, αλλά έδιναν πάντα το «παρών» σε μεγάλες διοργανώσεις. Και με καλές παρουσίες. Ωστόσο, έξι μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ένα δημοσίευμα «βόμβα» έφερε το… τέλος του από το «Νησί».  

Ένας άνθρωπος που είχε το ψευδώνυμο «Fake Sheikh» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Έρισκον είναι έτοιμος να αφήσει την Αγγλία για να γίνει προπονητής στην Άστον Βίλα. Ο Μπέκαμ θα γύρναγε στην Αγγλία αν του το ζητούσε ο Σουηδός. Ο Όουεν θέλει να φύγει από τη Νιούκαστλ».  

Όλα αυτά προκάλεσαν αναστάτωση στο στρατόπεδο της ομάδας και μετά τη διοργάνωση στα γήπεδα της Γερμανίας οι δύο πλευρές είπαν «αντίο».  

Ο Σουηδός είχε δηλώσει μετά από χρόνια για το εν λόγω συμβάν: «Αυτός ο άντρας ήταν καταστροφή για την επαγγελματική μου ζωή. Η Αγγλία ήταν η μεγαλύτερη δουλειά της ζωής μου και μου την πήρε.  

Πιθανότατα θα είχα απολυθεί ούτως ή άλλως αν η δεν κερδίζαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006, αλλά στην πραγματικότητα, με απέλυσαν λόγω αυτού. Το 90% από όσα είπε για μένα ήταν ψέματα». 

Τι λέτε θα μπορέσει ο Τούχελ να έχει διαφορετική εμπειρία ως προπονητής στον πάγκο της Αγγλίας; 

Σχετικά άρθρα