Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΣΠΑΝΙΑ > «Γιαμάλ σε τιμή… Νεϊμάρ επί 150»: Πόσο κόστιζαν στα 17 οι «αστέρες» του ποδοσφαίρου; 

«Γιαμάλ σε τιμή… Νεϊμάρ επί 150»: Πόσο κόστιζαν στα 17 οι «αστέρες» του ποδοσφαίρου; 

Ο Λαμίν Γιαμάλ έχει «σπάσει» όλα τα κοντέρ και βλέπει την αξία του στο Transfermarkt να αυξάνεται ολοένα και πιο πολύ. Πόσο «κόστιζαν» στην ηλικία του πρώην και νυν «αστέρες» του ποδοσφαίρου;

Λαμίν Γιαμάλ Μπαρτσελόνα Εθνική Ισπανίας

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι το «next big thing» της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας.  

Τι και αν συμπλήρωσε τα 17 του έτη, πριν από τρεις μήνες; Ο ποδοσφαιριστής των Καταλανών έχει κερδίσει ήδη φανέλα βασικού, ενώ πολλοί τον θεωρούν ως τον νέο… Μέσι.  

Οι εμφανίσεις του, αλλά και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο «τρομάζει». Το ίδιο και η χρηματιστηριακή του αξία, η οποία, βάσει του Transfermarkt είναι 150 εκατ. ευρώ!  

Ένα τεράστιο ποσό, που τον έχει αναγκάσει να βλέπει από… μακριά τους νυν και πρώην σταρ του ποδοσφαίρου, μιας και στην ηλικία του «κόστιζαν» πολύ λιγότερα χρήματα.  

Πόση ήταν η χρηματιστηριακή αξία των νυν και πρώην σταρ του ποδοσφαίρου;  

Ένας συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, πριν από λίγα χρόνια, είχε φτάσει να αξίζει 40 εκατομμύρια και έμοιαζε αδύνατο να βρεθεί κάποιος να τον ξεπεράσει. Ο λόγος για τον Άνσου Φάτι, ο οποίος, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα της καριέρας του, τα τελευταία χρόνια δεν είχε την ίδια εξέλιξη.  

Οι επόμενοι τρεις παίκτες της λίστας ανήκουν στη Ρεάλ Μαδρίτης.  

Την περσινή σεζόν Μπέλιγχαμ, Βινίσιους και Ροντρίγκο ήταν τρεις ποδοσφαιριστές, που προσέφεραν πολλά στο επιθετικό κομμάτι της «βασίλισσας». Πόση ήταν η αξία τους στα 17;  

Ο Μπέλιγχαμ έβλεπε την… τιμή του στα 27 εκατομμύρια, ενώ οι άλλοι δύο στα 10.  

Νεϊμάρ επί 150 και ο… φθηνός Εμπαπέ  

Αν κοιτάξουμε και άλλους ποδοσφαιριστές, θα καταλάβουμε πως οι τιμές που μπαίνουν στο Transfermarkt, έχουν αλλάξει για τα καλά. Θα γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω.  

Ο Νεϊμάρ στην ηλικία των 17 «κόστιζε» μόλις 1 εκατομμύριο, ενώ ο Αζάρ 400 χιλιάδες ευρώ! Ποσά πολύ μικρά για τη σημερινή εποχή. 

Το αιώνιο ερώτημα «Μέσι ή Ρονάλντο;», πλέον έχει αλλάξει και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να απαντάμε στο εξίσου δύσκολο «Χάαλαντ ή Εμπαπέ;».  

Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν… πλησίαζαν την τιμή του Γιαμάλ, μιας και ο Νορβηγός κοστολογούταν στα 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο Εμπαπέ ήταν ο πιο… φθηνός της λίστας με χρηματιστηριακή αξία μόλις στις 250 χιλιάδες!  

Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τα εν λόγω ποσά, μιας οι τιμές του Transfermarkt αυξάνονται ολοένα και πιο πολύ. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το ταλέντο του Γιαμάλ. 

Πόσο λέτε να… στοίχιζαν οι προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές τη σημερινή εποχή; 

Σχετικά άρθρα