Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Τρέλα χωρίς… σύνορα για Ελ Κααμπί: Υπάρχει λίστα που ξεπερνά Κέιν και Εμπαπέ! (video)

Τρέλα χωρίς… σύνορα για Ελ Κααμπί: Υπάρχει λίστα που ξεπερνά Κέιν και Εμπαπέ! (video)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί απολαμβάνει μία ξεχωριστή πρωτιά, καθώς παραμένει (και) για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο κορυφαίος διεθνής σκόρερ στον πλανήτη!

Ελ Κααμπί Ολυμπιακός

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν σταμάτησε να σκοράρει στην Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του Europa Conference League.  

H IFFS (Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου) ανανέωσε τη λίστα με τους κορυφαίους διεθνείς σκόρερ για το 2024 (δηλαδή διεθνείς διοργανώσεις με σύλλογο και εθνική) και ο Μαροκινός βρίσκεται στην πρώτη θέση (και) για τον μήνα Σεπτέμβριο με 15 γκολ!  

Ποιους αφήνει πίσω του ο Ελ Κααμπί;  

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι τα ονόματα που αφήνει πίσω του ο 31χρονος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών.  

Πολύ κοντά του βρίσκεται ο Χάρι Κέιν (14 γκολ), ο οποίος, σκοράρει ακατάπαυστα με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου, ενώ στην πρώτη ενδεκάδα βρίσκονται ακόμα τρεις παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη.  

Συγκεκριμένα, ο Αντεμόλα Λούκμαν, που κατέκτησε το UEFA Europa League με την Αταλάντα βρίσκεται στην 7η θέση με 11 γκολ. Δύο τέρματα λιγότερα από τον Νιγηριανό έχει ο Αλ Τααμαρί, που αγωνίζεται στη Μονπελιέ, αλλά και ο Κιλιάν Εμπαπέ που μετακόμισε πρόσφατα στη Ρεάλ Μαδρίτης.  

Οι επόμενοι αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Φυσικά, το εν λόγω επίτευγμα ήρθε χάρις στις… τρελές του επιδόσεις στα νοκ-άουτ του Conference League, αλλά αν θέλει να παραμείνει πρώτος θα πρέπει να έχει και ανάλογη συνέχεια.  

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έρθουν αντιμέτωποι με την Μπράγκα (03/ 19:45), για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League και ο Ελ Κααμπί θα επιχειρήσει να… πυροβολήσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν.  

Ακόμα και να μην τα καταφέρει στην εν λόγω αναμέτρηση θα έχει ακόμα έξι ματς μπροστά του. Προφανώς, χάρις το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.  

Ο Ολυμπιακός, μετά τον αγώνα με την πορτογαλική ομάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Μάλμε, Ρέιντζερς, Στεάουα Βουκουρεστίου, Τβέντε, Πόρτο και Κάραμπακ. 

Ενώ, θα έχει και άλλες ευκαιρίες στους αγώνες με την εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Πόσες φορές έχει σκοράρει τη φετινή σεζόν;  

Η προετοιμασία του με τους Πειραιώτες δεν κύλησε όπως θα ήθελε. Έμεινε εκτός για αρκετό καιρό, εξαιτίας ενός τραυματισμού.  

Ωστόσο, πλέον έχει γυρίσει και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Αφού στη Stoiximan Super League έχει 4 γκολ και μία ασίστ! 

Η ενδεκάδα των κορυφαίων διεθνών σκόρερ για τον Σεπτέμβριο:

  1. Αγιούμπ Ελ Καμπί 15 γκολ (Ολυμπιακός)
  2. Ακράμ Αφίφ 14 γκολ (Αλ Σαντ)
  3. Χάρι Κέιν 14 γκολ (Μπάγερν)
  4. Σαλομον Ρονδόν 12 γκολ (Πατσούκα)
  5. Σοφιάν Ραχίμι 12 κολ (Αλ Αίν)
  6. Αϊμέν Χουσέιν 11 γκολ (Αλ Τζαγίβα, Αλ Κορ)
  7. Αντεμόλα Λούκμαν 11 γκολ (Αταλάντα)
  8. Μούσα Αλ Τααμαρί 9 γκολ (Μονπελιέ)
  9. Γιαζάν Αλ Ναϊμάτ 9 γκολ (Αλ Αχλί)
  10. Κιλιάν Μπαπέ 9 γκολ (Ρεάλ Μαδρίτης)
  11. Αντριάν Μαρτίνες 9 γκολ (Ράσινγκ Κλουμπ)

Σχετικά άρθρα