Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο πρώην προπονητής της Athens Kallithea, Μάσιμο Ντονάτι.

Ο Ιταλός αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο πριν από κάποιους μήνες, με τον Στέλιο Μαλεζά να αναλαμβάνει τα καθήκοντα. Έτσι λοιπόν ο ίδιος, θέλησε να μιλήσει για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τη Stoiximan Super League.

Ο Ντονάτι μίλησε στην «Gazzetta dell Sport», για τη διαιτησία που βίωσε στα ελληνικά γήπεδα. Όλα όσα είδε, κάποια περιστατικά σε αγώνες αλλά και ένα τετ α τετ που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είχα ήδη παρατηρήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από την πρώτη αγωνιστική. Ήρθαμε ισοπαλία 0-0, μας αρνήθηκαν πέναλτι που με το VAR ήταν πραγματικά αδύνατο να μην δώσουνε. Κόντρα στον ΠΑΟΚ σταμάτησε μια φάση στην οποία σκοράραμε, ο βοηθός σήκωσε αμέσως τη σημαία του όταν έπρεπε να αφήσει να συνεχιστεί το παιχνίδι και έπειτα ο διαιτητής διέταξε αμέσως την επανέναρξη του παιχνιδιού. Ήδη ήταν προφανές όταν έφυγα, αλλά ο σύλλογος αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα να μείνω ήσυχος και στο τέλος πλήρωσα το τίμημα.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό είχαμε 26 σουτ στο τέρμα και αν δεν σκοράραμε, νομίζω ότι ο λόγος είναι πάντα ο ίδιος. Μιλώντας σε παίκτες από πιο μεγάλες ομάδες, μας είπαν ότι ντρέπονταν και αυτοί για αυτό που συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό».

Για το περιστατικό με τον Στεφάν Λανουά:

«Και οι οπαδοί τελικά βαρέθηκαν να πηγαίνουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες γιατί, είπαν, “ξέραμε ήδη πώς θα τελειώσει”. Σε ένα παιχνίδι ήμουν στην κερκίδα, τιμωρημένος και είχα τον επικεφαλής διαιτητή δίπλα μου (σ.σ Στεφάν Λανουά). Σε κάποιο σημείο δεν μας έδωσαν ένα προφανές πέναλτι για χέρι. Στο τέλος πήγα κοντά του και του έδειξα την εικόνα. Μου μίλησε για τη “φυσική κίνηση”, οπότε επεσήμανα ότι διδάσκω τους παίκτες μου να κρατούν τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους. Είτε το αγγίζεις με το χέρι σου είτε όχι. Σε ένα επόμενο παιχνίδι, αντιμέτωποι με παρόμοια κατάσταση, έδωσαν πέναλτι εναντίον μας».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα:

«Αν θα επέστρεφα στην Ελλάδα; Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ στη ζωή. Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουν κάτι, διαφορετικά οι άνθρωποι δεν θα πηγαίνουν πια στους αγώνες και θα χαθεί η αξιοπιστία».