Αρχική > BLOGS > Προγνωστικά Τσάρλυ: Η ανάγκη του Κάρσλι μας οδηγεί στο OVER 2,5 

Προγνωστικά Τσάρλυ: Η ανάγκη του Κάρσλι μας οδηγεί στο OVER 2,5 

Οι προτάσεις του Τσάρλυ για την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ, κόντρα στην Αγγλία (10/10, 21:45).

Προγνωστικά Τσάρλυ

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ξεκινήσαμε με 2/2 και βρισκόμαστε στην κορυφή, σε έναν όμιλο που συμμετέχει η Εθνική Αγγλίας. Στην πρώτη θέση με ένα τέρμα διαφορά, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Με ένα παιχνίδι, που θα γίνει στη «σκιά» του αδόκητου θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το πιο δύσκολο παιχνίδι για μία Εθνική ομάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης θα δώσουμε ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι που μπορεί να δώσει μία Εθνική ομάδα. Θα αγωνιστούμε εκτός έδρας με την Εθνική Αγγλίας, που συνηθίζει στις προκριματικές φάσεις, να είναι πολύ πιο επιθετική σε σχέση με την φοβική εικόνα που παρουσιάζει συνήθως στα τελικά. 

Οι σταθερές. 

Ο Γιοβάνοβιτς στα δύο πρώτα παιχνίδια κράτησε σταθερές απο τον Πογιέτ. Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια, Μαυροπάνος κολόνα στην άμυνα, Τσιμίκας στα αριστερά να έχει χώρο για ανεβάσματα, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μάνταλος βασικές επιλογές στο δίδυμο του άξονα. Μπακασέτας σε ηγετικό ρόλο πίσω από τον Ιωαννίδη, τακτική με έναν καθαρό εξτρέμ στα δεξιά και με τον αριστερό εξτρέμ, να κινείται πιο εσωτερικά. 

Οι δικές του πινελιές. 

Φρόντισε όμως να περάσει και κάποιες δικές του πινελιές. Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι ο προπονητής που βιάζεται να τα αλλάξει όλα.Έχει μέθοδο, κουτάκια και υπομονή, σε πολλές περιπτώσεις υπερβολική, τις αλλαγές του όμως τις έκανε. 

Έδειξε αποφασισμένος να καθιερώσει τον Κουλιεράκη δίδυμο με τον Μαυροπάνο, μετέτρεψε τον Ρότα σε βασικό στα δεξιά, συμπεριέλαβε τον Βαγιαννίδη στις κλήσεις, έδωσε δύο 30λεπτα στον Ζαφείρη, ένα ημίχρονο στον Κωνσταντέλια, στο παιχνίδι με την Φινλανδία, ολόκληρο αγώνα στον Τζόλη με την Ιρλανδία. Απο τους τρεις νεαρούς κέρδισε πολλά πράγματα και περιμένουμε να δούμε, ποιο είναι το πλάνο του, για το απαιτητικό παιχνίδι στο «Γουέμπλεϊ» και για το παιχνίδι με την Ιρλανδία που έρχεται. 

Σοβαρή απουσία και ευκαιρία για τον Παυλίδη.

Σοβαρή η απουσία του ποδοσφαιριστή που έφερε τις νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Ιωαννίδης, πέτυχε τρία γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια, η θλάση όμως στον προσαγωγό τον κράτησε εκτός αποστολής και παρουσιάζει μία ευκαιρία στον Παυλίδη. 

Οι αλλαγές που προσπαθεί να περάσει ο Κάρσλι. 

Στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, βρίσκεται ο 54χρονος Ιρλανδός, Λι Κάρσλι, που το 2/2 του έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει. Ο ίδιος ελπίζει πως αν τα αποτελέσματα και η εικόνα είναι καλή, θα κερδίσει χρόνο για να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας. Σε σχέση με την ομάδα που παρουσίασε στα τελικά του Ευρωπαϊκού ο Σάουθγκεϊτ, έχει πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές, που μπορούν να κάνουν την Αγγλία πιο γρήγορη. Ψάχνεται για το αριστερό άκρο της άμυνας, στην Ιρλανδία έπαιξε ο Κόλγουϊν της Μπράιτον, με την Φινλανδία ο Λιούις της Σίτι. Άλλαξε τα δίδυμα στην άμυνα, με την Ιρλανδία έπαιξαν οι Μαγκουάιρ, Γκουαχί, με την Φινλανδία οι Στόουνς-Κόνσα. Και στα δύο παιχνίδια δεξί μπακ ήταν ο Άρνολντ, δείχνοντας πως τον πιστεύει σε έναν ρόλο που δεν τον έβαζε ποτέ ο Σάουθγκεϊτ, δεν υπήρχε όμως ο Γουόκερ στην αποστολή. Στον άξονα σταθερός ο Ράις στο 6 και με την Ιρλανδία έπαιξε ο Μέινου δίπλα του, που μοιάζει να καθιερώνεται, και με την Φινλανδία, ο 24χρονος μικροκαμωμένος Γκόμες της Λιλ. Δεν ήταν διαθέσιμος ο Μπέλινγκχαμ, δεν αποκλείεται σήμερα να πάει στο 8, για να κατεβάσει μία πολύ επιθετική σύνθεση ο Κάρσλι, είτε να παίξει στην θέση του Γκρίλις. 

Ο Γκρίλις που κόπηκε από το Ευρωπαϊκό, ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια και άνοιξε τον δρόμο της νίκης στην Ιρλανδία και στα άκρα, το δίδυμο Σάκα, Γκόρντον πρόσφερε ταχύτητα. Αμφίβολος είναι ακόμη ο Χάρι Κέιν και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Γουότκινς στην κορυφή της επίθεσης. 

Υποψήφιος και ο Πάλμερ. 

Δεν παίζεται εύκολα μία ομάδα που έχει τετράδα στην επίθεση τους Σάκα, Γκόρντον, Γκρίλις και έναν εκ των Γουότκινς, Χάρι Κέιν. Για το παιχνίδι με την Εθνική μας υποψήφιος να ξεκινήσει δίνεται και ο Πάλμερ, που η αλήθεια είναι πως μοιάζει με ανέκδοτο που δεν ξεκινάει, καθώς μπορεί να παίξει παντού. 

Το κίνητρο του Κάρσλι. 

Ο Λι Κάρσλι έχει το κίνητρο για να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα φέρει νίκες με καθαρά σκορ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει την θέση του. Στο Γουέμπλεϊ δεν θα πάει η Εθνική μας ομάδα, για να έχει τον ρόλο του κομπάρσου, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς, θα πάει να παίξει το ποδόσφαιρό του. Η Αγγλία και τα δύο παιχνίδια της στον όμιλο, τα έχει φέρει στο under 2,5, τα κέρδισε με 2-0. Θα βοηθήσει και το παιχνίδι της Εθνικής μας, για να φέρει ο Κάρσλι το πρώτο over 2,5, που βρίσκεται στο 1,80.

Σχετικά άρθρα