Αρχική > BLOGS > Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε μόνο την Μπράγκα, αλλά και έναν έτοιμο box-to-box παίκτη!

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε μόνο την Μπράγκα, αλλά και έναν έτοιμο box-to-box παίκτη!

Ωραία τα γκολ. Μια χαρά το αποτέλεσμα. Αλλά ας μην γελιόμαστε. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπράγκα, κατάλαβε πως έχει στο ρόστερ του έναν… έμπειρο box-to-box παίκτη. Γιατί ο Χρήστος Μουζακίτης είναι 17 ετών, αλλά αγωνίζεται σαν να έχει φάει τα γήπεδα με το… κουτάλι!

Χρήστος Μουζακίτης

Από τις ακαδημίες, πρωταθλητής Ευρώπης και από εκεί, ταξίδι στο Μαρακανά και ευρωπαϊκό ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο, στα 17 του! Ο Χρήστος Μουζακίτης έχει μία αξιοζήλευτη ιστορία και ο Ολυμπιακός ένα τεράστιο κέρδος!

Η Μπράγκα «πνίγηκε» στα λάθη της στο Γ. Καραϊσκάκης. Λάθη που προήλθαν από την ασφυκτική πίεση των «ερυθρολεύκων», στο δικό της τρίτο του γηπέδου. Κάτι που αντιπροσωπεύει πλήρως το προφίλ της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που είχαμε συνηθίσει.

Οι τρεις πρώτοι βαθμοί, στο Europa League φέτος, για τον Ολυμπιακό, είναι γεγονός. Κι όμως, το μεγαλύτερο κέρδος έγκειται αλλού, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο νεαρός μέσος έπεσε στα… βαθιά, και όχι μόνο κολύμπησε, αλλά ήταν από τους διακριθέντες!

Οι αριθμοί του… πολύπειρου Μουζακίτη

Η εμφάνισή του σε έπειθε πως πρόκειται για έναν πολύπειρο μέσο. Δεν είχε ούτε ίχνος φόβου στο βλέμμα και στο παιχνίδι του. Μπορεί αυτό να μοιάζει κάπως ασήμαντο, ωστόσο για εκείνον δεν ήταν ένα τυχαίο ματς. Ήταν το πρώτο του στα «ερυθρόλευκα», σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Τι έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Χρήστος Μουζακίτης; Μέτρησε συνολικά 50 επαφές με την μπάλα και από τις 39 πάσες που επιχείρησε, βρήκε τον στόχο του στις 35! Ποσοστό που αγγίζει το 90% ακριβείας!

Παράλληλα, είχε 3/3 μακρινές μεταβιβάσεις, δύο επιτυχημένα τάκλιν, αλλά και μία πάσα-κλειδί. Μοναδικό «ψεγάδι» οι μονομαχίες που έδωσε. Από τις 6, βγήκε νικητής μόλις στις 2, θυμίζοντας, έστω και σε έναν τομέα, πως είναι ακόμα… ανήλικος!

Ένας σύγχρονος box-to-box μέσος

Ας μην γελιόμαστε, όμως. Ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε με ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά». Ο τρόπος παιχνιδιού του, δεν θύμισε ανερχόμενο αστέρι. Εν αντιθέσει, ήταν περισσότερο ένας έτοιμος σύγχρονος box-to-box!

Μέσα στο γήπεδο, παρακολουθώντας τον, μπορούσε κανείς εύκολα να το αντιληφθεί. Διότι δεν ήταν τόσο τι έκανε, όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Ήταν περισσότερο το γεγονός, πως είχε τρομερή αντίληψη των συνθηκών μιας φάσης. Διότι, δεν περίμενε να δει τι θα συμβεί, αλλά προσπαθούσε πάντα να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο!

Επομένως, γίνεται σαφές, ότι ο Ολυμπιακός δεν κρατά μόνο τη νίκη κόντρα στην Μπράγκα. Πέρα από την κατάκτηση τριών βαθμών, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν και ένα παιδί από τα «σπλάχνα» των ακαδημιών τους, να είναι πανέτοιμος να τους βοηθήσει άμεσα. Το γνωρίζουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο και τον αποθέωσαν, το γνωρίζει και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Άλλωστε, ο Βάσκος τεχνικός, στις δηλώσεις του, έδειξε πως δεν λογαριάζει το νεαρό της ηλικίας του. «Όταν έχεις όψη καλού παιδιού, δεν σημαίνει ότι είσαι και αδύναμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιατί ο Χρήστος Μουζακίτης είναι 17 ετών, αλλά αγωνίζεται σαν να έχει φάει τα γήπεδα με το… κουτάλι!

Σχετικά άρθρα