Αρχική > BLOGS > Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα έργα σου, τα «χώρεσες» σε οκτώ λέξεις! 

Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα έργα σου, τα «χώρεσες» σε οκτώ λέξεις! 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει όπως τον ξέρουμε. Ταπεινός, δουλευταράς, αλλά και υπερασπιστής μέχρις εσχάτων των γκρουπ του. Στις σχετικές ερωτήσεις, απαντά πως ακόμη προσαρμόζεται. Η αλήθεια είναι, όμως, πως ήδη, μέσα σε λίγους μήνες, μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές, έχει «τσεκάρει» ζητούμενα ετών, στη λίστα της Εθνικής Ελλάδας.

Γιοβάνοβιτς Εθνική Ελλάδας

«Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάνει την Εθνική Ελλάδας ερωτεύσιμη». Αν το βράδυ της Κυριακής (13/10) μετά το ματς με την Ιρλανδία, χωρούσε σε λίγες λέξεις, θα ήταν αυτές οι οκτώ. Αλλά μην γελιόμαστε. Όλο το σκηνικό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο ματς απέναντι στη Φινλανδία ήταν «ερωτεύσιμο». 

Περίπου τρεις ώρες πριν το ματς, υπήρχε κόσμος στις κερκίδες. Ένιωθες αυτό που θα ακολουθούσε, με τις 30.000 κόσμου στο πλάι της Εθνικής, για να αποχαιρετήσουν και τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ένα «δημιούργημα» συνδυασμού πραγμάτων. Πέραν του τραγικού γεγονότος που συσπείρωσε τον κόσμο, υπάρχει και η εμπιστοσύνη που εμπνέει το συγκεκριμένο γκρουπ, ενώ τώρα, προστέθηκε και το εξαιρετικό και μοντέρνο ποδόσφαιρο. 

Απολαμβάνεις να την βλέπεις. Ταχύτητα, πάθος, συνεργασίες. Εννιά γκολ έχει βάλει η Εθνική επί Γιοβάνοβιτς, με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Και για να είμαστε ειλικρινείς, λίγες εθνικές ομάδες παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Ακόμα και υπερδυνάμεις. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, γύρισε τον διακόπτη σε τέσσερις αγωνιστικές. Έκανε πράξη στην Εθνική Ελλάδας, ζητούμενα πολλών ετών.

Σύμπνοια, καλό ποδόσφαιρο, διάθεση. Είναι ξεκάθαρο κι από τις δηλώσεις των διεθνών ποσό καλά νιώθουν επί Γιοβάνοβιτς. Είναι ξεκάθαρο ποσό δεμένο είναι και το γκρουπ. Τέτοια αντίδραση μετά τον τραγικό θάνατο ενός φίλου τους, ενεργού μέλους της ομάδας, δεν βγαίνει! Είναι ξεκάθαρο ποσό «πατριωτικά» έχουν πάρει την επιστροφή της Εθνικής σε μεγάλη διοργάνωση. Είτε μέσω του Nations League, είτε μέσω των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Και για να πω την αμαρτία μου, έστω και αν είναι τόσο μα τόσο νωρίς, έχοντας περάσει αρκετές ημέρες δίπλα σε αυτήν την ομάδα, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει! 

Σχετικά άρθρα