Αρχική > BLOGS > Goal/Goal στο ντέρμπι επιβίωσης του Αλόνσο

Goal/Goal στο ντέρμπι επιβίωσης του Αλόνσο

Οι προτάσεις του Τσάρλυ για τα ματς της 7ης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League και το ντέρμπι επιβίωσης του Αλόνσο.

Σάββατο 05/10

18:30 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΟΛΟΣ

Στην πρεμιέρα του Πουρσαϊτίδη, ο Βόλος ήταν βελτιωμένος και το τελικό 1-1 με την Καλλιθέα τον αδικεί. Τα xGoals ηταν 1,2-0,3. Δεν βλεπόταν ο Ατρόμητος στο Καραϊσκάκης. Είχε την σημαντική απουσία του Καρλίτος, σε πολύ κακή μέρα τον Ουάρντα και δεν δικαιολόγησε το καλό σερί των δύο νικών που είχε ξεκινήσει. Έδειξε βελτίωση ο Βόλος, έχει επιθετικότητα και για να κερδίσει ο Ατρόμητος θα χρειαστεί δύο γκολ. Η προσωπική μου επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 2,00.

Για τους γηπεδούχους αμφίβολος ο ποιοτικός Καρλίτος (5/2), ερωτηματικό για τον Βόλο παραμένει ο χαφ, Ντε Καμπς (3/0).

19:30 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ

Εντυπωσιάζει η ομάδα του Πετράκη. Ο Παναιτωλικός δεν έχει άσχημο παιχνίδι στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Έχασε στην πρεμιέρα εντός από την Λαμία, γιατί έπαιξε με παίκτη λιγότερο. Την δεύτερη αγωνιστική πήγε στην Τούμπα και ηττήθηκε με 2-0, κράτησε όμως μέχρι αργά το μηδέν.

Ακολούθησαν τα θετικά αποτελέσματα. Νίκη 3-0 εντός με Πανσερραϊκό, ισοπαλία 0-0 εκτός με Ολυμπιακό, 1-1 εντός με Αστέρα, διπλό 1-2 στο Ηράκλειο. Είναι στην 5η θέση και δείχνει πως μπορεί να βάλει στόχο την πρώτη 6άδα.

Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή, η νίκη όμως στο ντέρμπι δεν έφερε και απόλυτη ηρεμία, καθώς οι αλλαγές ξεκίνησαν. Ο σημαντικός συνεργάτης του Μελισσανίδη και στενός φίλος του Αλμέιδα, Γιάννης Παπαδόπουλος, παραιτήθηκε. Δύο μέρες αργότερα αποχώρησε και ο Κονέ. Ο Παναιτωλικός θα βγάλει θράσος και θα παίξει το ποδόσφαιρο του. Το Goal/Goal σε απόδοση 2,20, είναι μεγάλο.

Αμφίβολος για τους γηπεδούχους ο μεσοεπιθετικός Ρόα (2/0). Ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους Μουκουντί (4/1), Γκαρσία (3/1), στον τιμωρημένο Μάνταλο (6/0), ενώ επιστρέφει ο Λαμέλα (3/0).

20:00 ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ

Δυσκολεύει κάπως το παιχνίδι με την επιστροφή του Βόκολου. Στην Λαμία είδαν τα δύσκολα και κατάλαβαν πως χρειάζεται να επιστρέψει ο Βόκολος, για να μην πέσει η ομάδα. Το ρόστερ πάντως, δεν έχει ποιότητα πρώτης κατηγορίας και θα δυσκολευτεί να σώσει την χρονιά. Θα παίξει σφιχτά η Λαμία, ο Άρης έχει όμως φέτος το ατομικό ταλέντο και την ποιότητα, για να κερδίσει τέτοια παιχνίδια.

Είναι σαν στοίχημα για την ομάδα του Μάντζιου, μετά το 2/2 στα ντέρμπι να κερδίσει εντός Λαμία και Καλλιθέα, φωνάζοντας πως μπορεί να δώσει μάχη για 4άδα Ο άσος στο 1,55. Αξίζει το ρίσκο και στο 1-0 και στο 2-0 που δίνονται στο 7,00 και στο 7,50 αντίστοιχα.

Δύσκολα θα έχει ο Μάντζιος τον στόπερ Φαμπιάνο (2/0), εκτός παραμένει ο μπακ Μάγιο (4/0). Τιμωρημένος για την Λαμία ο επιθετικός Βλαχομήτρος (6/1).

Κυριακή 06/10

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ

Στο δεύτερο παιχνίδι του Χουάν Φεράντο, ήρθε η πρώτη φετινή νίκη του Πανσερραικού. Πήρε προβάδισμα αξιοποιώντας το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήρε στο ξεκίνημα του αγώνα με την Λαμία. Στο 57ο λεπτό αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες, κατάφερε όμως να πάρει προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά και να κερδίσει με 1-2 χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του φορ Μπετανκόρ.

Ο ΟΦΗ έκοψε το αήττητο σερί των 4 αγώνων 2-2-0 που είχε χτίσει με την σκληρή εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό. Αποτέλεσμα που τον υποχρεώνει να διεκδικήσει να πάρει κάτι από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Με την ισοπαλία και οι δύο ομάδες, θα είναι καλά. Το Χ στο 3,35.

Για τους γηπεδούχους τιμωρημένος ο χαφ Περούτσι (5/0), έλειψε και δίνεται αμφίβολος ο καλός εξτρέμ Σαλαζάρ (5/2). Εξέτισε ο μπακ Πεταυράκης (5/0). Σταθερά εκτός για τον Δέλλα, ο Χουάν Νέιρα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η Καλλιθέα έχει εντυπωσιάσει με το ξεκίνημα της στην σεζόν, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο παιχνίδι. Έχει πάρει ισοπαλία με τον Λεβαδειακό εκτός, με τον Παναθηναϊκό θεωρητικά εντός, Λαμία εκτός, ΑΕΚ εντός, Βόλος εκτός και έχασε την δεύτερη αγωνιστική στο όριο με τον Ολυμπιακό. Θα ψάξει την πρώτη της νίκη με τον Αστέρα.

Δεν θα πάρω σημείο, καθώς κρατάω και την καλή εικόνα στο ξεκίνημα, αλλά και πως στον Βόλο είχε την χειρότερη φετινή της εμφάνιση και τυχερά, πήρε την ισοπαλία. Με δύο ισοπαλίες 1-1 ξεκίνησε ο Μακελελέ και στα δύο παιχνίδια πήρε καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι άξιζε: 1,4 – 0,5 xGoals στο Αγρίνιο, 0,9 – 1,7 xGoals στη Λιβαδειά. Το παιχνίδι έχει πολλή ισοπαλία, αλλά και δύο ομάδες που χρειάζονται απεγνωσμένα να κερδίσουν. Προσωπικά, δεν θα πάρω σημείο.

Για τους γηπεδούχους, τιμωρημένος ο βασικός χαφ Μερκάτι (6/0), τραυματίες οι στόπερ Πασαλίδης (5/0), Μεχίας (2/0). Δεν υπολογίζει ο Μακελελέ τον βασικό του τερματοφύλακα Παπαδόπουλο (6 συμ.). Εξέτισε ο στόπερ Τριανταφυλλόπουλος (2/0). Αμφίβολος ο μπακ Γκαρθία (5/0).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ

Παλεύει όλα τα παιχνίδια η ομάδα του Παπαδόπουλου. Προς το παρόν, αρκούν οι ισοπαλίες, όμως θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερα αποτελέσματα. Και με τον ΟΦΗ εντός, που ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, και με τον Αστέρα που έχασε πέναλτι και ευκαιρίες για το διπλό.

Ο ΠΑΟΚ μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτι που δεν συμβαίνει συχνά επί Λουτσέσκου. Δεν παίζει άσχημα, αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Η ομάδα δεν έχει γκολ. Αυτό το γεγονός θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει με πολυπρόσωπη άμυνα ο Λεβαδειακός. Θα πάω με το under 2,5 στο 1,93.

Ερωτηματικό παραμένουν ξανά για τους γηπεδούχους ο τερματοφύλακας Γκροφ (3 συμ.), ο μπακ Βήχος (5/0) και ο στόπερ Εραμούσπε (2/0).

Εκτός ο Κόλεϊ (1/0). Λείπει καιρό ο Τόμας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τα τελευταία τρία χρόνια τον αέρα του Ολυμπιακού. Ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης, μετρά ένα ρεκόρ 6-7-1 απο τη σεζόν ’21-22 και μετά. Μοναδική ήττα αυτή που του στέρησε το πρωτάθλημα στις 8 Μαΐου 2023. Το ίδιο διάστημα το εντός έδρας ρεκόρ είναι 3-4-0. Η διαφορά είναι πως αυτά τα παιχνίδια γινόντουσαν στην Λεωφόρο.

Σε αυτό το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χωρίς περιθώριο αποτυχίας. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα έχουμε άμεσες εξελίξεις. Το ζήτημα όμως, είναι αν μπορεί να βρει επιθετικό σχέδιο, για να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει απέναντι στον Ολυμπιακό στις πρόσφατες αναμετρήσεις. Η εικόνα του, δεν δικαιολογεί κανέναν να ποντάρει υπέρ του.

Ο Ολυμπιακός, με τον Μουζακίτη στην θέση «8» και τον Ροντινέι δεξί εξτρέμ, κέρδισε δύο συνεχόμενα παιχνίδια και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι. Του λείπει όμως το ατομικό ταλέντο που κρίνει αυτά τα παιχνίδια. Η άμυνα του Παναθηναϊκού λυγίζει εύκολα, η ανάγκη για επιβίωση θα φέρει επιθετικότητα. Η λογική λέει Goal/Goal στο 1,75.

Στον «πάγο» ο Βαγιαννίδης (5/0) απο την διοίκηση. Επέστρεψαν οι Πιρόλα (4/0), Ζέλσον (5/1) και Μασούρας (3/0) για τον Ολυμπιακό, με τον Μεντιλίμπαρ ωστόσο να μην υπολογίζει τον Τσικίνιο, καθώς ταλαιπωρείται από ένα μυϊκό πρόβλημα. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Γουίλιαν.

Σχετικά άρθρα