Αρχική > BLOGS > ΑΕΚ: Πιερό, Περέιρα και η λέξη που έχει «παντρευτεί»

ΑΕΚ: Πιερό, Περέιρα και η λέξη που έχει «παντρευτεί»

Η ΑΕΚ, από το ζενίθ του ντέρμπι, στο ναδίρ της ήττας στο Αγρίνιο. Όσα συμβαίνουν στον πλανήτη της, σε λούπα.

pierrot aek panaitolikos

Κάποια στιγμή, θα συνέβαινε στην ΑΕΚ. Άλλο οι διθύραμβοι για το ένα γκολ παθητικό κι άλλο η πραγματικότητα του επιθετικού τρόπου παιχνιδιού της. Ηττήθηκε, όμως, στο Αγρίνιο. Και όσο φορμαρισμένος κι αν είναι ο Παναιτωλικός, όσοι είδαν το ματς, ξέρουν πως πρώτα το χάνει η «Ένωση». Δίχως διάθεση μείωσης της υπέρ-προσπάθειας του συνόλου του Πετράκη.

Η ΑΕΚ σπαταλά ευκαιρίες και επιθετικές προϋποθέσεις στο καλό της διάστημα. Φλυαρεί, έπειτα αρχίζει το άγχος και σε συνδυασμό με τις φωνές για πέναλτι στον Περέιρα, χάνει το μυαλό της. Εδώ, μία μικρή παύση.

Προσωπικά, θεωρώ πως υπάρχει επαφή. Διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν είναι. Θα περιμένω την ανάλυση του αρχιδιαιτητή. Εκεί που πραγματικά απορώ και δεν χρειάζεται να περιμένω τίποτα, είναι στη φάση του Πιερό.

Πώς «βγαίνει», επειδή χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι επιθετικός και αμυντικός, κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του διαιτητή; Σταματά η παύση και προχωράμε.

Όσο περνούσε ο χρόνος, η ΑΕΚ έβγαζε την ίδια ανασφάλεια που παρουσίασε και με την Καλλιθέα. Πως πιο πιθανό είναι να δεχθεί γκολ, παρά να σκοράρει η ίδια. Άλλωστε, και τότε, από τύχη δεν βρήκε την μπάλα ο Μουτίνιο, από τη λάθος απομάκρυνση του Πήλιου. Αυτήν τη φορά, όμως, η μπάλα «μπήκε» και ο Στρακόσια δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

Πραγματικά χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο από τους ανθρώπους της, για το τι έχει συμβεί με τον Βίντα. Πώς κατέληξε να είναι εκτός αγωνιστικού χώρου για τόσα λεπτά. Γιατί σε εκείνο το χρονικό διάστημα της απουσίας του, με τον Κροάτη απόντα από τη μεγάλη περιοχή, ο Παναιτωλικός κάνει το 1-0.

Τι μένει από το Αγρίνιο

Το απόσταγμα της αναμέτρησης είναι πως η ΑΕΚ συνεχίζει να βγάζει αστάθεια. Δεν μπορεί μία νίκη σε ντέρμπι, να «γκρεμίζεται» έτσι μία εβδομάδα αργότερα. Για ψυχολογικούς λόγους. Ειδικά σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο, που πρέπει να περιμένεις για να ρεφάρεις, εξαιτίας της διακοπής.

Η αστάθεια περνά και στον κόσμο της. Αδυνατεί να διαχειριστεί τα σκαμπανεβάσματα από Κυριακή σε Κυριακή. Και μέσα σε όλα, να προσπαθεί να διαβάσει όσα συμβαίνουν και σε διοικητικό επίπεδο.

Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Όλοι λίγο-πολύ, αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ έχει τρία ματς χωρίς γκολ στην Τούμπα, ο Ντιέγκο Αλόνσο μοιάζει να παίζει την θέση του στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Μόνο ο Ολυμπιακός δείχνει να πατά λίγο πιο σταθερά στα πόδια του.

Στο κεφάλαιο ΑΕΚ, πάντως, μιας και τα δικά της ζητήματα καίνε το βράδυ του Σαββάτου (05/10), το Νο.1 ζητούμενο είναι η αστάθεια. Γιατί αν επιστρέφοντας από τη διακοπή κερδίσει τον ΠΑΟΚ και αφήσει βαθμούς με τον Πανσερραϊκό στην επόμενη αγωνιστική, απλώς θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο.

Σχετικά άρθρα