Εκεί που οι αριθμοί γίνονται αδιέψευστοι. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το γεγονός πως ο Κώστας Σλούκας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς της Euroleague διαχρονικά πέρα από όλες τις υπόλοιπες επιτυχίες του.

Τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, MVP του προ ολίγων μηνών Final Four στο Βερολίνο, μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης του 2019 και αισίως, ένας από τους 25 κορυφαίους που έχεουν αγωνιστεί στο θεσμό από αρχές καταβολής του. Οι συστάσεις λοιπόν φτάσουν και περισσεύουν.

Ο αρχηγός του Παπανθηναϊκού που παίζει ανελειπώς στην κορυφαία διασυλλογική διπργάνωση της «γηραιάς ηπείρου» την τελευταία 15ετία (2009-10 και έπειτα), είναι θέμα χρόνου να ανέλθει σε διάφορες κορυφές. Πρώτος σε λεπτά στο παρκέ αφήνοντας τον Σέρχιο Γιουλ και ίσως το καταφέρει σε συμμετοχές εν γένει και τελικές πάσες.

Η κορυφή στις ασίστ είναι ούτως ή άλλως ελληνική αφού ανήκει στον Νικ Καλάθη (2.124 μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι αράδες αυτές). Ο Κώστας Σλούκας (1.843) όπου να ναι, θα αφήσει πίσω του τον Σέρχι Ροντρίγκεθ (1874), ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση των δημιουργών του θεσμού.

Ακόμα βέβαια και ένας παίκτης του δικού του βεληνεκούς, θα έχει βραδιές που το παιχνίδι δεν θα του βγει. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Και θα μείνει στο απόλυτο μηδέν. Όχι στο σκοράρισμα αλλά στη δημιουργία.

Στο πλαίσιο της 30ης στροφής της Euroleague. ο Θεσσαλονικιός γκαρντ δεν μπόρεσε να «ταϊσει» κάποιον συμπαίκτη του, ως συνήθως πράττει. Και το φύλλο της στατιστικής έγραψε μηδεν – στις ασίστ – μετά από 2.347 μέρες. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Δηλαδή μεσολάβησαν 6μιση χρόνια απ’ όταν ο Σλούκας δεν έβγαλε και πάλι ασίστ σε παιχνίδι της Euroleague. Φορώντας τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε τον Οκτώβρη του 2018 και παίζοντας κόντρα στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Πόλη, ο Έλληνας διεθνής πήγε και τότε… κόντρα στη φύση του με 13 πόντους για καμία ασίστ. 6 χρόνια, 5 μήνες και 4 μέρες έκανε για να το επαναλάβει. Είναι τρομερό.

Θέλετε κι άλλους αρριθμούς; Μέχρι τη βραδιά που ο Κώστας Σλούκας έμεινε και πάλι στο μηδέν δημιουργικά, μοίρασε ούτε λίγο ούτε πολύ 1.224 τελικές πάσες.

Σε ολόκληρη φυσικά την καριέρα του, σπανίως δεν κατάφερνε να «γράψει» έστω μία ασίστ σε κάθε ματς που αγωνιζόταν. Το γεγονός πως συνέβη για πέμπτη μόλις φορά την τελευταία 10ετία (σεζόν 2014-15 και έπειτα) το αποδεικνύει περίτρανα.

Ο Κώστας Σλούκας μετά από ένα «καυτό» διάστημα μερικών εβδομάδων που έκανε το step up στο δεύτερο γύρο παίρνοντας τον Παναθηναϊκό από το χεράκι, δικαιούτο μία εμφάνιση μακριά από τον καλό του εαυτό. Σε ένα ματς που δεν στοίχισε εν τέλει (4π., 2 ριμπ., 1 κλεψ., 2 λάθη σε 17’52”).