Σαν άλογο κούρσας που δεν καταλαβαίνει από γκέμια μοιάζει η Μονακό απ’ όταν έπιασε τα ηνία ο «Πρίγκιπας» Βασίλης Σπανούλης. «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» ένα πράγμα.
Τα ταλέντο ξεχείλιζε ούτως ή άλλως στη γαλλική ριβιέρα με την Μονακό να διαθέται μία από τις ποιοτικότερες backcourt της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της «γηραιάς ηπείρου». Απλώς το… γλυκό ήρθε και έδεσε με τον «θρύλο» της διοργάνωσης που φιγουράρει μεταξύ άλλων στη 2η θέση στις προτιμήσεις του κοινού, αναφορικά με τους κορυφαίους της 25ετίας. Και η κορυφή είναι ελληνική.
Το Σπανούλης effect σε όλο του το μεγαλείο με το καλησπέρα και οι Μονεγάσκοι φανερώνουν αμέσως ένα κομμάτι της φιλοσοφίας του «V-Span». Το σωστό spacing aka οι κατάλληλες αποστάσεις, έχουν αυξήσει την αυτοπεποίθηση και η επιθετική λειτουργία της ομάδας αποτελεί τον καλύτερο κεθρέφτη. Πάει στον αυτόματο.
Ο Έλληνας τεχνικός δεδομένα δεν παρέλαβε κάποια… καμμένη γη. Ουδεμία προσπάθεια υποβάθμισης της δουλειάς του Σάσα Ομπράντοβιτς που συνέβαλε στην ανάπτυξη της «φρέσκιας» στα… σαλόνια Μονακό και την καθιέρωσή της στα υψηλά στρώματα.
Η δημιουργία ανεξαρτήτως διοργάνωσης βρίσκεται σταθερά πάνω από τις 20 τελικές πάσες. Το ήλιον στο αερόστατο της επιθετικής τέχνης των Μονεγάσκων που φλερτάρουν πλέον με την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, τη Μπάγερν. Σταθερά από την αρχή της φετινής σεζόν οι Βαυαροί που έχουν 89.7 στα 40′ αγώνα. Στους 86.8 η Μονακό σε σύνολο γιατί επί εποχής Βασίλη Σπανούλη εκτοξεύεται στους 92.5.
ΜΟΝΑΚΟ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
🛫 Παναθηναϊκός 88-91
🛫 Μπουργκ 94-109
🇲🇨 Ολυμπιακός 80-89
🇲🇨 Άλμπα Βερολίνου 100-80
🛫 Παρί 111-104 παρ. (92-92)
🛫 Φενέρμπαχτσε 69-99
🎯 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 97,2π.
Η επιθετική πανδαισία «κρύβεται» πίσω από την συνεχή δημιουργία που δεν έχει πέσει καθόλου κάτω από τις 20 ασίστ. (26+27+22+23+22+20=23,3).
Σε αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων (έξι αγώνες), η άμυνα έχει δείξει μερικά σπαμπανεβάσματα με τους 69 πόντους παθητικό στην Τουρκία επί της Φενέρ, να ρίχνουν το μέσο όρο στους 78.5 πόντους.