Ο Άρης συμφώνησε με τον Τίνο Καντεβέρε για συμβόλαιο τριών ετών και τη Δευτέρα (21/07), αναμένεται ξανά στην Θεσσαλονίκη. Και λέμε ξανά, γιατί πήρε «γεύση» από το Κλεάνθης Βικελίδης, παρακολουθώντας από κοντά το φιλικό των «κιτρίνων» με την Ανόρθωση.
Επιστρέφοντας για τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, ο 29χρονος σέντερ φορ από τη Ζιμπάμπουε, θα «ανοίξει» ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.
Μετά από την Τζουργκάρντεν στη Σουηδία, το «ξεπέταγμα» στη Χάβρη, τη μεταγραφή-ρεκόρ στη Λυών και τη Ναντ, έρχεται στην Ελλάδα.
Τα πραγματικά σπουδαία στη ζωή του, όμως, είναι εκεί, πίσω στα μέρη που ξεκίνησαν όλα. Στην πατρίδα του, τη Ζιμπάμπουε.
Το project της ζωής του
Ο Τίνο Καντεβέρε ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ξυπόλητος. Το πρώτο ζευγάρι ποδοσφαιρικών παπουτσιών που φόρεσε στη ζωή του, ήταν δώρο από τον αδερφό του, Πρινς.
Αυτός φορούσε το «14» και το υιοθέτησε και ο Καντεβέρε. Αυτός ήταν και μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που βίωσε στη ζωή του.
«Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ την επιτυχία μου με τον αδερφό μου. Ξέρω τουλάχιστον πως με βλέπει», ήταν μερικά από τα λόγια του, όταν ο Πρινς απεβίωσε στα μέσα του 2020.
Πέραν του ποδοσφαίρου, ο Τίνο Καντεβέρε είναι αφοσιωμένος στην «προσφορά». Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του «Kadewere Foundation».
Δωρίζει ρούχα, μπάλες, μέχρι και τρόπαια, για τα παιδιά που ξεχωρίζουν στα σχολικά πρωταθλήματα της Ζιμπάμπουε. Και φυσικά, ποδοσφαιρικά παπούτσια. Σαν εκείνα που δεν είχε αυτός ξεκινώντας.
Η πρόθεσή του είναι απλή: επιθυμεί να στραφεί μεγάλο μέρος των παιδιών της χώρας στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.
Δεν είναι μυστικό, πως επί χρόνια, για πολλά παιδιά από φτωχά background, ο αθλητισμός είναι διέξοδος. Ένα χέρι που τα «τραβά» μακριά από παραβατικές συμπεριφορές, ναρκωτικά και άλλους εθισμούς. Ακριβώς εκεί που στοχεύει και το ίδρυμα του Τίνο Καντεβέρε, διοργανώνοντας ή ενισχύοντας τουρνουά.
Ακόμα και τα έπαθλα, έχουν τη σημασία τους. Εκτός από επιβράβευση, είναι ένα έξτρα κίνητρο, για να αντιμετωπίσει κανείς όσο πιο σοβαρά γίνεται, την ευκαιρία που του δίνεται.
Ο Άρης, λοιπόν, δεν απέκτησε έναν σέντερ φορ, απλώς.
Στη χώρα του, ο Τίνο Καντεβέρε λογίζεται ως ευεργέτης. Δεν είναι και δεδομένο, όχι μόνο στη Ζιμπάμπουε, αλλά και σε κάθε μέρος του πλανήτη, πως ένας άνθρωπος θα θυμάται για πάντα από πού ξεκίνησε.
Στην περίπτωσή του, όμως, μοιάζει «σκοπός ζωής» να προσφέρει. Και για τον άνθρωπο που εντάσσει στην οικογένειά του ο Άρης, λέει πολλά για τον χαρακτήρα του.