Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Οι ήττες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ δείχνουν πρωταθλητή εκτός big 5!

Οι ήττες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ δείχνουν πρωταθλητή εκτός big 5!

Με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να ηττώνται από ομάδες τις περιφέρειας, ο τίτλος απομακρύνεται από τα χέρια του big 5.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αστέρα, από τον οποίο και ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα του (27/10). Χθες η ΑΕΚ επίσης δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Πανσερραϊκό στην έδρα του (1-0, 26/10). Αυτά μόλις στην 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πριν από δύο εβδομάδες η «Ένωση» ηττήθηκε και από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (1-0, 05/10). Παράλληλα οι «πράσινοι» δεν είχαν ξεκινήσει με νίκη ούτε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στους Αρκάδες (18/08, 1-0). Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Πολύ απλά γιατί πρόκειται για ένα φαινόμενο που είχαμε να αντικρίσουμε από το 1987!

Αθηναϊκές ήττες σαν το 1987

Κάπως έτσι γράφτηκε μια νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι η πρώτη φορά (από τότε) που και οι τρεις αυτές ομάδες χάνουν από εκείνες της περιφέρειας στις πρώτες αγωνιστικές. 

Πριν από 37 χρόνια, λοιπόν, είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Τότε όμως είχε χρειαστεί μόνο έξι αγωνιστικές για να γίνει.Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν σημειώσει συνολικά πέντε ήττες σε αυτούς τους αγώνες. Αυτές έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική ΑΕΛ – Ολυμπιακός 3-1

2η αγωνιστική Απόλλων Καλαμαριάς – Παναθηναϊκός 1-0

3η αγωνιστική Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική Βέροια – Ολυμπιακός 1-0

6η αγωνιστική ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-0

Πρόλαβαν την… παρέλαση

Μάλιστα κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά πριν από την 28η Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως την προηγούμενη, η 6η αγωνιστική είχε διεξαχθεί μετά την 1η Νοέμβρη.

Για την ιστορία εκείνη τη σεζόν (1987-1988) πρωταθλήτρια είχε στεφθεί η Λάρισα, που αποτελεί και τη μόνη ομάδα της περιφέρειας που κατέχει αυτόν τον τίτλο έως και σήμερα. Η αλήθεια είναι πως ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες του big 5 δεν χάνουν με τόση ευκολία από εκείνες τις περιφέρειας. 

Βέβαια κάτι τέτοιο έχει αρχίσει ήδη να αλλάζει. Τότε η κούπα είχε πάει στην ΑΕΛ, μήπως και φέτος θα δούμε κάτι παρόμοιο;

Σχετικά άρθρα