Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > ΠαλικΆρης «άντεξε» στο ΟΑΚΑ (1-1) και έστειλε Παναθηναϊκό και Αλόνσο στον γκρεμό!

ΠαλικΆρης «άντεξε» στο ΟΑΚΑ (1-1) και έστειλε Παναθηναϊκό και Αλόνσο στον γκρεμό!

Ο Παναθηναϊκός με τον συνήθη ύποπτο Τετέ προηγήθηκε, είχε ευκαιρίες για τη νίκη, όμως ο Άρης του Λορέν Μορόν έφυγε με τον βαθμό (1-1). Παραμένει η απόσταση από την κορυφή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ

Δίχως περιθώρια για νέες απώλειες, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τον Άρη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Μάχη με «άρωμα» κορυφής για τους δύο μονομάχους. Ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε έξι αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης (24/10) με την Τσέλσι. Την πρώτη υποψία φάσης στο παιχνίδι την είχε το «τριφύλλι». Όμως, το σουτ του Γερεμέγεφ δεν δυσκόλεψε τον Κουέστα. Στο 9′ Βαγιαννίδης και Τετέ δημιούργησαν ρήγμα στη δεξιά πλευρά, ωστόσο του σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε σε… σώματα.

Το «τριφύλλι» την πρωτοβουλία για 30′ αλλά… κάτι έλειπε!

Στο ίδιο διάστημα, Μορόν και Μάνου Γκαρθία πίεζαν ψηλά την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ήταν σαφής η στόχευση του Άκη Μάντζιου να ζορίσει το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών των «πρασίνων». Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, το «τριφύλλι» είχε τον έλεγχο, αδυνατούσε όμως να προσεγγίσει με αξιώσεις τα καρέ του Κούεστα. Για τους φιλοξενούμενους, η πρώτη υποψία απειλής συνέβη στο 31′. Οι παίκτες των «κίτρινων» άλλαξαν όμορφα όμως, ο Ντιαντί δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα.

Ο συνήθης ύποπτος… Τετέ «λύνει» το αίνιγμα!

Ωστόσο, στο 33′ οι παίκτες του Αλόνσο έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό». Με τον συνήθη ύποπτο… Ματέους Τετέ! Ουσιαστικά, ο Βραζιλιάνος παρέλαβε τη μπάλα από τον… Μόντσου. Κάλυψε μέτρα και από το ύψος της μικρής περιοχής, με δυνατό πλασέ νίκησε τον Κουέστα. Το 4ο τέρμα του Τετέ στο πρωτάθλημα «ζέστανε» το ΟΑΚΑ! To γκολ απελευθέρωσε τους «πράσινους». Με κυριότερους εκφραστές τους υπερδραστήριους Τετέ και Πελίστρι, έψαξαν και δέυτερο τέρμα πριν το ημίχρονο. Το 1-0 ήταν το σκορ της ανάπαυλας.

«Πράσινη» κυριαρχία και επιστροφή… Ιωαννίδη!

Επίσης, στη διάρκεια του ημιχρόνου, ο Φώτης Ιωαννίδης ξεκίνησε προθέρμανση. Και κάπου εκεί το γήπεδο ξεκίνησε… αποθέωση. Η επιστροφή του αρχηγού του Παναθηναϊκού ήταν θέμα χρόνου. Στο 46′ ο Σίστο έκανε προσπάθεια να απειλήσει τον Ντραγκόφσκι. Όμως, ο Ίνγκασον με αυτοθυσία δεν επέτρεψε τελική. Τετέ και Μπακασέτας έφτιαξαν νέα μεγάλη στιγμή στο 52′ όμως ο Γερεμέγεφ δεν βρήκε καλά τη μπάλα. Αμέσως μετά, ο Αράο νίκησε τους πάντες στον αέρα, ωστόσο η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Το ίδιο και ο Τετέ στη συνέχεια. Οι «πράσινοι» είχαν μομέντουμ και συνεχόμενες ευκαιρίες. Τεράστια αποθέωση και standing ovation στην είσοδο – επανεμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη. Μάλιστα, ο Τάσος Μπακασέτας του φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού! Σχεδόν άμεσα (65′), ήρθε η πρώτη τελική του Έλληνα επιθετικού. Όμως το σουτ που δοκίμασε, βρήκε τον Κουέστα σε ετοιμότητα.

«Απάντηση Λορέν Μορόν» ο Άρης!

Όμως, κάπου εκεί, ο ρυθμός και η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσαν. Ιωαννίδης και Τετέ αναστάτωσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, το σουτ του τελευταίου, απέκρουσε ξανά ο Κουέστα στο 68′. Άρης και Μορόν έπιασαν στον ύπνο τον Παναθηναϊκό. Σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Ισπανός έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 72′. Το γκολ του Άρη, ξεκίνησε από λάθος του Αράο. Ένα λάθος που η τεράστια κλάση του Μορόν δεν συγχωρεί. Στο 81′ τεράστια στιγμή με τον Φώτη Ιωαννίδη, όμως, ο Κουέστα ήταν εκεί. Η στιγμή δεν ερχόταν για τον Παναθηναϊκό και το 1-1 έμεινε έως το τέλος. Κερδισμένος ο Άρης που άντεξε στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, παραμένει για την ώρα στο μείον 5 δίχως να μπορέι να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των ανταγωνιστών του. Μεγάλη η πίεση και για τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73′ Ουναί), Μπακασέτας, Πελίστρι (73′ Τζούρισιτς), Τετέ, Γερεμέγεφ (61′ Ιωαννίδης).

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ (75′ Φαμπιάνο), Φρίντεκ (57′ Χουάνκαρ), Σιφουέντες, Μόντσου, Μάνου Γκαρθία (75′ Νταρίντα), Σίστο (57′ Σαβέριο), Ντιαντί, Μορόν (83′ Κουάισον).

Σχετικά άρθρα