Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΚΟΣΜΟΣ > Ασύλληπτη αποβολή στη Βραζιλία, μόλις… τρία δευτερόλεπτα από την έναρξη – Ποια «ακραία» κόκκινη έχει το ρεκόρ;

Ασύλληπτη αποβολή στη Βραζιλία, μόλις… τρία δευτερόλεπτα από την έναρξη – Ποια «ακραία» κόκκινη έχει το ρεκόρ;

Πόσα πράγματα προλαβαίνετε να κάνετε, μέσα σε τρία δευτερόλεπτα; Πάντως, ο Ράφα Σίλβα της Κρουζέιρο, αποβλήθηκε σε χρόνο dt από την έναρξη του αγώνα! Κι όμως, το ρεκόρ ανήκε σε μία άλλη, αδιανόητη κόκκινη!

Ράφα Σίλβα

Ούτε… αντίστροφη μέτρηση να ήταν! Ο Ράφα Σίλβα πήρε μία «μυθική» κόκκινη κάρτα, στον αγώνα της Κρουζέιρο, κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε

Πριν καλά-καλά αρχίσει η αναμέτρηση, ο Βραζιλιάνος επιθετικός επέστρεψε από εκεί που μόλις είχε βγει, δηλαδή από τα αποδυτήρια! Τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10), αμέσως μετά το πρώτο σφύριγμα, έριξε αγκωνιά στον Κάικε Ρότσα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει άμεσα την κόκκινη κάρτα!

Φυσικά, πρόκειται για μία από τις γρηγορότερες αποβολές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με την Ατλέτικο Παραναένσε να επικρατεί τελικά με 3-0.

Ωστόσο, η κόκκινη του Ράφα Σίλβα δεν αποτελεί ρεκόρ. Ο Λι Τοντ, ποδοσφαιριστής της ανεξάρτητης ομάδας Κρος Φαρμ Παρκ Σέλτικ, κατέχει το συγκεκριμένο ρεκόρ, καθώς έχει αποβληθεί πιο γρήγορα από κάθε άλλον στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε μία αναμέτρηση το 2000, όταν ο διαιτητής σφύριξε την έναρξή του. Ο ήχος του σφυρίγματος ήταν τόσο δυνατός που ο Τοντ, σχολιάζοντας το θορυβώδες σφύριγμα, εξέφρασε αυθόρμητα τη σκέψη του λέγοντας «αυτό ήταν ενοχλητικό!» στον εαυτό του. 

Το σχόλιό του όμως δεν έγινε αντιληπτό ως απλή παρατήρηση. Ο διαιτητής θεώρησε ότι η παρατήρηση ήταν ειρωνική, με αποτέλεσμα να του δείξει την κόκκινη κάρτα μόλις δύο δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού. 

Αυτό το μοναδικό περιστατικό παραμένει στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως η πιο γρήγορη αποβολή, όσο… περίεργο και αν μοιάζει!

Σχετικά άρθρα