Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Ο Μπολτάουζερ «πλήρωσε» πανάκριβα την απερισκεψία του με την κολόνια

Ο Μπολτάουζερ «πλήρωσε» πανάκριβα την απερισκεψία του με την κολόνια

Η Euroleague επέβαλε ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου στον διαιτητή Ματέι Μπολτάουζερ.

Δίχως τον Ματέι Μπολτάουζερ, εκ των κορυφαίων και πιο έμπειρων σφυρίχτρων στη διοργάνωση που αναμφίβολα δεν διαθέται το επίπεδο του προϊόντος που εξάγει, θα κυλήσει η σεζόν 2024-25 στη Euroleague.

Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής για το προ μερικών μηνών περιστατικό στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου έγινε γνωστή. Αποκλειμός ενός έτους από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα του θεσμού.

Σίγουρα έχει μετανιώσει ο Σλοβένος ρέφερι την επιδίωξή του φύγει με μία δωρεάν κολώνια αξίας 221 ευρώ. Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου όμως τον… τσάκωσαν εν ώρα δράσης.

Η Euroleague δεν θα το άφηνε έτσι και αρκετούς μήνες μετά το περιστατικό αποφάνθηκε την τιμωρία του Μπολτάουζερ.

Η επιστροφή του στη δράση ίσως γίνει την επόμενη σεζόν (2025-26), ωστόσο δεν είναι και κάτι σίγουρο τουλάχιστον για την ώρα.

Αξίζει να αναφερθεί με μια… βουτιά στο παρελθόν πβς όταν είχε γίνει γνωστό το περιστατικό, ο Ερυθρός Αστέρας ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τη σερβικές αρχές.

Ο Μπολτάουζερ κατηγορήθηκε για την κλοπή και στη συνέχεια έγινε εξωδικαστικός συμβιβασμός, με τον οποίο ο Σλοβένος ρέφερι κατέβαλλε το ποσό των 221 Ευρώ και παράλληλα έδωσε άλλα 250 Ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ψίγματα μπροστά στον ετήσιο αποκλεισμό του από τη Euroleague.

Σχετικά άρθρα