Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Πρώτη φορά επί Αλμέιδα: «Τρίτωσε» για την ΑΕΚ, το… υπέγραψε ο Μπεντανκόρ!

Πρώτη φορά επί Αλμέιδα: «Τρίτωσε» για την ΑΕΚ, το… υπέγραψε ο Μπεντανκόρ!

Η ΑΕΚ δεν «πέρασε» από τις Σέρρες, ούτε τη φετινή σεζόν! Ο Πανσερραϊκός την «λύγισε» (26/10, 1-0), μετά από 33 χρόνια και ανάγκασε τον Ματίας Αλμέιδα, να βιώσει κάτι για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ματίας Αλμέιδα ΑΕΚ Πανσερραϊκός

Και τι δεν είχε το Πανσερραϊκός – ΑΕΚ! «Φωνές» για διαιτητικές αποφάσεις, ένταση μέσα στο ματς, χαμένες ευκαιρίες.

Εν τέλει, ο Πανσερραϊκός βγήκε νικητής από αυτήν τη «μάχη», χάρις το γκολ του Μπετανκόρ στο 23′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Έτσι, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί της ΑΕΚ, μετά από 33 ολόκληρα χρόνια!

Από την άλλη πλευρά, η «Ένωση» έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο σερί ματς στη Stoiximan Super League. Μετά την 7η «στροφή» απέναντι σε Παναιτωλικό, την 8η με τον ΠΑΟΚ και στην 9η με τον Πανσερραϊκό.

Έτσι, με την «υπογραφή» του Μπετανκόρ, ο Ματίας Αλμέιδα βίωσε κάτι, για πρώτη φορά στην θητεία του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Πώς φτάσαμε, όμως, ως εκεί;

Ένα ματς… ροντέο!

Το ματς ξεκίνησε με ένταση. Στο 6ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα στον Χατζισαφί για μαρκάρισμα πάνω στον Ντέλετιτς. Εν τέλει, ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ τιμωρήθηκε με κίτρινη.

Στο 23ο λεπτό, ύστερα από παρέμβαση του VAR και επανεξέταση της φάσης, ο Ντέλετιτς «κέρδισε» πέναλτι από τον Περέιρα. Το εκτέλεσε ο Μπετανκόρ, ευστόχησε και «έγραψε» το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τέρζιτς αποβλήθηκε, ύστερα από επανεξέταση της φάσης στο VAR, για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Λαμέλα. Απόφαση που έφερε την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του Πανσερραϊκού.

Συγκεκριμένα, τόνιζαν πως παρόμοιο μαρκάρισμα έκανε ο Χατζισαφί στο 6ο λεπτό πάνω στον Ντέλετιτς, αλλά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Νωρίτερα, είχαν διαμαρτυρηθεί αυτοί της ΑΕΚ και για την κόκκινη κάρτα (που εν τέλει δόθηκε) και για το πέναλτι που είχε προηγηθεί.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ήρθε σωρεία χαμένων ευκαιριών. Αρχικά, ο Μπεντανκόρ παραλίγο να πετύχει ένα υπέροχο γκολ στο 34ο λεπτό. Το φαλτσαριστό σουτ του, όμως, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα!

Ένα λεπτό αργότερα (35′), μετά από φάση διαρκείας, ο Γκατσίνοβιτς «έσπασε» την μπάλα προς τον Λαμέλα. Αυτός πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε εντυπωσιακά!

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει. Ο Ματίας Αλμέιδα «πέρασε» στο ματς όσους επιθετικούς είχε. Άφησε μόνο τον Βίντα στην άμυνα και τον Οντουμπάτζο σε ρόλο μπακ/εξτρέμ, αλλά και πάλι, το γκολ δεν ήρθε.

Ο Πανσερραϊκός άντεξε έως το τέλος, για πάνω από μία ώρα παιχνιδιού με δέκα παίκτες, και στο τελευταίο σφύριγμα, σφραγίστηκε η νίκη του με 1-0!

Τι «έπαθε» ο Αλμέιδα για πρώτη φορά στην ΑΕΚ;

Μετά την ήττα από Παναιτωλικό και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ο Ματίας Αλμέιδα και το σύνολό του ήθελαν τη νίκη, οπωσδήποτε. Και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους.

Εν τέλει, όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη, αλλά ηττήθηκε. Και την ισοπαλία πάντως να έπαιρνε, το αρνητικό ρεκόρ, δεν θα το γλύτωνε!

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στη Stoiximan Super League, ο Ματίας Αλμέιδα μένει χωρίς νίκη για τρία σερί παιχνίδια!

Χρειάστηκε να φτάσει στην τρίτη του σεζόν με την ΑΕΚ για να γίνει, αλλά η «τριπλέτα» παιχνιδιών με Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκό, τον ανάγκασε να το βιώσει.

Στόχος, πλέον; Σίγουρα, να τελειώσει άμεσα αυτό το σερί. Το έργο της, πάντως, μόνο εύκολο δεν είναι. Επόμενη αγωνιστική, δέκατη για τη Stoiximan Super League, θα την βρει στην έδρα του Ατρομήτου (03/11).

Σχετικά άρθρα