Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Ο Κουέστα κλείνει τα… 200 και οι αριθμοί αποδεικνύουν γιατί είναι «βράχος»!

Ο Κουέστα κλείνει τα… 200 και οι αριθμοί αποδεικνύουν γιατί είναι «βράχος»!

Ένα τρομερό στατιστικό κουβαλά ο Χουλιάν Κουέστα μετά από 200 συμμετοχές με τον Άρη κι έτσι οι άλλες ομάδες προτιμούν να τον… αποφύγουν.

Μέχρι στιγμής όλα πάνε βάσει πλάνου για τον Άρη. Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη βλέπει αυτή τη στιγμή από ψηλά τις υπόλοιπες της Stoiximan Super League, ούσα στην πρώτη θέση. Το βασικότερο, όμως, είναι το γεγονός πως έχει χτίσει έναν κορμό. Και ο Χουλιάν Κουέστα είναι η απόδειξη.

Οι κόποι τελικά ανταμείβονται. Όταν έχεις χάσει μόλις μία φορά κι έχεις φέρει δύο ισοπαλίες σε 8 αγώνες, είναι λογικό να είσαι πρώτος. Όμως ο Άρης τα τελευταία τρία χρόνια, έψαχνε πολύ να βρει την ταυτότητά του. Αρκετοί ήταν οι παίκτες που έφυγαν και ήρθαν και για να μιλάμε με αριθμούς: 60 παίκτες έχουν έρθει και 55 έχουν φύγει από τη σεζόν 2022-2023 έως τώρα! Κάποιοι, όμως, έχουν παραμείνει οι ίδιοι.

Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Ο Χουλιάν Κουέστα αποτελεί αναμφίβολα ένα έμβλημα για τον Άρη. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήρθε στην ομάδα μία περίοδο που εκείνη εισέβαλλε σε μια νέα εποχή. Η άνοδός της στην πρώτη κατηγορία ήταν μόνο το πρώτο βήμα της επιστροφής στην πραγματικότητα.

Καθιερώθηκε από την πρώτη στιγμή κάτω από τα δοκάρια των «κιτρίνων» και την επόμενη χρονιά τη συνόδευσε μέχρι και τα προκριματικά του Europa League. Μπορεί να μην κατάφερε να προχωρήσει παρακάτω, όμως έστω και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ματς μετά από οκτώ χρόνια ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Οι 200 συμμετοχές και το τρομερό στατιστικό

Έχοντας κάνει πολύ λίγες απουσίες και μετά την αναμέτρηση κόντρα στην Athens Kallithea, ο Κουέστα μετρά πλέον 200 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη. Μάλιστα είναι ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που φτάνει ένα τέτοιο ρεκόρ για τους «κίτρινους».

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι άλλο. Ο 33χρονος κίπερ έχει κρατήσει το «μηδέν» στις 85 από τις 200 αναμετρήσεις. Τα περισσότερα clean sheet προέρχονται από αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ (22). Ακολουθούν αυτά απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τους οποίους έχει αντιμετωπίσει 21 φορές.

Σίγουρα ρόλο παίζει και η αμυντική λειτουργία της ομάδας, όμως ο Κουέστα έχει αποδείξει πως το να δεχθεί γκολ είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ειδικότερα στα ντέρμπι. Ας μην ξεχάσουμε και την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Κύπελλο Ελλάδας που χάρις στις αποκρούσεις του, απέκλεισε την ΑΕΚ και έστειλε την ομάδα του – τελικά – μέχρι και τον τελικό.

Όλα αυτά είναι απόδειξη πως η σταθερότητα σε μία ομάδα είναι το παν. Ειδικότερα όταν ο τερματοφύλακας έχει «κουμπώσει» τόσο ιδανικά με το υπόλοιπο σύνολο, τότε αυτομάτως μια πολύ σημαντική θέση έχει «καλυφθεί» με τον κατάλληλο τρόπο. Πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για έναν αθλητή όπως ο Κουέστα.

Σχετικά άρθρα