Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > NBA > Σενγκούν όπως λέμε… Ντόντσιτς και Τρε Γιανγκ

Σενγκούν όπως λέμε… Ντόντσιτς και Τρε Γιανγκ

«Άγκυρα» στο Χιούστον έριξε ο Αλπερέν Σενγκούν με τους Ρόκετς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ένα συμβόλαιο μακράς διάρκειας φανερώνει εμπιστοσύνη, πίστη στο πλάνο, ικανοποίηση και τα παραπάνω φαίνεται ότι πληρεί ο Αλπερέν Σενγκούν για τους Χιούστον Ρόκετς.

Ο Τούρκος νεαρός σταρ των «ρουκετών» λίγο πριν την… Ανατολή της περιόδου 2024-25 στο «θαυμαστό κόσμο» του NBA συμφώνησε σε πρόταση επέκτασης συμβολαίου 5ετούς διάρκειας έναντι 185 εκατ. $, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική του περσινή σεζόν.

Αφού προχώρησαν στην ανανέωση του Τζέιλεν Γκριν, σειρά πήρε ένας εκ των καλύτερων playmaker σέντερ στη λίγκα.

Ο Αλπερέν Σενγκούν που είχε 21.1 πόντους, 9.3 ριμπάουντ και 5 ασίστ πέρυσι σε 63 παιχνίδια στο NBA, δεσμευόταν με συμβόλαιο συνεργασίας και για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο (πρεμιέρα Χιούστον με Σάρλοτ), το οποίο επεκτάθηκε μέχρι το 2029-30.

Η λεπτομέρεια στη συμφωνία του ταλαντούχου ψηλού με τους Ρόκετς και η οποία τοποθετεί το όνομά του δίπλα από αυτό του Λούκα Ντόντσιτς και του Τρε Γιανγκ, έχει να κάνει με την δυνατότητα χρήσης οψιόν από πλευράς του παίκτη.

Ο Σενγκούν έγινε μόλις ο τρίτος μετά τον «μάγο» των Μάβερικς και τον σταρ των Χοκς που υπέγραψε rookie επέκταση 5ετούς διάρκειας με αυτή τη δυνατότητα.

Άαρον Γκόρντον και Νάγκετς συνεχίζουν μαζί

Κάτοικος Ντένβερ θα παραμείνει μέχρι και το 2027-28 ο Άαρον Γκόρντον. Οι Νάγκετς συμφώνησαν για νέο τετραετές συμβόλαιο που θα αποφέρει 133 εκατ. $ στον Αμερικανό PF σύμφωνα με τον insider Σαμς Σαράνια και το ESPN.

Ο Γκόρντον μάλιστα θα διατηρήσει και μία οψιόν επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο, η οποία θα τον κρατήσει στο Κολοράντο μέχρι και τη σεζόν 2028-29, αν και εφόσον την ενεργοποιήσει.

Την περασμένη σεζόν σε 84 αναμετρήσεις ο Γκόρντον μέτρησε 13.9 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά 31.5 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ η αγωνιστική περίοδος 2024-25 θα είναι η πέμπτη του με τους Νάγκετς και δωδέκατη συνολικά στο NBA.

Σχετικά άρθρα