Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > STOIXIMAN GBL > Ολυμπιακός: Στο… ρελαντί την Καρδίτσα, δυναμική η επιστροφή του Μιλουτίνοφ

Ολυμπιακός: Στο… ρελαντί την Καρδίτσα, δυναμική η επιστροφή του Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός πέρασε δίχως προβλήματα από την Καρδίτσα (61-77) στο δυναμικό come back του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα, επιστροφή και στις νίκες για τον Ολυμπιακό μετά την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν άνετα από την Καρδίτσα () και έκαναν το 3/3 στη Stoiximan GBL πριν το ταξίδι στο Μόναχο και έπειτα το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» της περιόδου (27/10) στο ΣΕΦ.

Πρώτη φετινή παρουσία για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ σε επίσημο παιχνίδι που τα πήγε περίφημα στα 14’06” που αγωνίστηκε με 12 πόντους (6/7 διπ.) και 5 ριμπάουντ.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης για ένα ακόμα παιχνίδι ο Σάσα Βεζένκοφ (20π. με 7/9 σουτ, 2 ριμπ. και τρία κλεψίματα) που έβαλε και τους δέκα πρώτους πόντους της ομάδας τους στην εκκίνηση.

Αποβλήθηκαν οι Γουότσον (5 φάουλ) και Δίπλαρος (δύο τεχνικές ποινές) για την Καρδίτσα, πάτησε παρκέ στο τελευταίο δίλεπτο και ο νεαρός Σπάρταλης για την ομάδα του Λιμανιού.

Μικροεπισόδειο μεταξύ Λαρεντζάκη και Ράιτ στο φινάλε, τους απέσυρε στον πάγκο ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Σε θέση οδηγού από το ξεκίνημα

Με τον Σάσα Βεζένκοφ φορτσάτο από το ξεκίνημα να πετυχαίνει τους πρώτους δέκα «ερυθρόλευκους» πόντους και 13 από τους 20 συνολικά του στο παιχνίδι, οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία μετά το 6-3 στο 2′ (τρίποντα Λιούις) και δεν τα άφησαν σε κανένα σημείο.

Κατευθείαν έπιασε δουλειά ο Μιλουτίνοφ μόλις πέρασε στο παρκέ (19-12) ενώ με την κυρίαρχη παρουσία του στη ρακέτα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και στο +15 (17-32) στη δεύτερη περίοδο. Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι δύο εντυπωσιακές ασίστ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Η Καρδίτσα έβγαλε μία σπασμωδική αντίδραση (32-24) μετά από κάρφωμα του θετικότατου Γουότσον, όμως ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα μπροστά με 46-28.

Οι Θεσσαλοί στην τρίτη περίοδο έκαναν την προσπάθειά τους να ξαναμπουν στο ματς και μείωσαν βγάζοντας περισσότερη ενέργεια σε 50-44. Το σερί έγραψε 16-4 και δεν άρεσε στον Γιώργο Μπαρτζώκα όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του.

Χωρίς να μπλέξει όμως περισσότερο, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πήρε ξανά «μαξιλαράκι ασφαλείας» (46-62).

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η τελευταία περίοδος, ιδίως μετά το 10-0 «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα που κλείδωσε και τη νίκη (53-74 με τρίποντο του Πίτερς).

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 28-46, 46-62, 61-77

Σχετικά άρθρα