Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Το μυθικό ματς του Λόβρεν, «άγγιξε» το 90% απέναντι στην ΑΕΚ! (video)

Το μυθικό ματς του Λόβρεν, «άγγιξε» το 90% απέναντι στην ΑΕΚ! (video)

Ο Ντέγιαν Λόβρεν ήταν η λύση του ΠΑΟΚ, απέναντι στον ασταμάτητο για όλους τους υπόλοιπους, Φραντζί Πιερό.

Ντέγιαν Λόβρεν ΑΕΚ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν «ξέφυγε» από τον Φραντζί Πιερό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και ο Φραντζί Πιερό δεν «ξέφυγε» από τον Ντέγιαν Λόβρεν.

Στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», ο θηριώδης σέντερ φορ από την Αϊτή, σίγουρα ήταν ένας «πονοκέφαλος» τακτικά, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του ήδη και ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, έγινε ξεκάθαρο πως στον «αέρα», είναι οριακά ανίκητος.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Ντέγιαν Λόβρεν. Πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχε παίξει μόλις σε ένα ματς: απέναντι στον Λεβαδειακό.

Και στο φινάλε του ματς, είχε δικαιωθεί πλήρως!

Τι έκανε ο Ντέγιαν Λόβρεν απέναντι στην ΑΕΚ;

Ο 35χρονος Κροάτης είναι ο βασικός λόγος, που ο Πιερό περιορίστηκε σε τέτοιο βαθμό. Αναμφισβήτητα, ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς. Η αλήθεια είναι πως το καταλάβαινε κανείς και στη ροή του αγώνα. Και οι αριθμοί, όμως, είναι αδιαμφισβήτητοι!

Ο Λόβρεν τελείωσε το ματς απέναντι στην ΑΕΚ έχοντας κερδίσει όλες τις μονομαχίες του στο έδαφος (4/4) κι έχοντας χάσει μόλις μία στον «αέρα» (4/5)!

Συνολικά, «άγγιξε» ένα ποσοστό κοντά στο 90%. Αριθμό αδιανόητο, αν σκεφτεί κανείς πως στα μαρκαρίσματα, «έπεφτε» πάνω είτε στον Φραντζί Πιερό, είτε στον Λιβάι Γκαρσία.

Σαφώς, στο τέλος της βραδιάς, ο Πιερό έχει κάνει τη δουλειά του. Σκόραρε, βάζοντας στην «πλάτη» του τον Κεντζιόρα. Τι μεγέθους προβλήματα θα είχε δημιουργήσει, όμως, αν ο Ντέγιαν Λόβρεν δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός;

Στη βαθμολογία βάσει SofaScore, ο Κροάτης σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ πήρε 7,3. Μετά τον Μπάμπα Ράχμαν, δηλαδή τον σκόρερ των Θεσσαλονικέων, ήταν ο καλύτερος γι’ αυτούς στον αγωνιστικό χώρο.

Στη μεγάλη εικόνα, όμως, η επιτυχία είναι σαφώς μεγαλύτερη, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει πως μία μεταγραφή με ερωτηματικά, λόγω ηλικίας, λίγων εμφανίσεων στην περασμένη σεζόν και εξαιτίας της άφιξής του στα μέσα Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις έναν μήνα πριν, να αποδίδει ήδη!

Γιατί κατά τα άλλα, το βιογραφικό του Ντέγιαν Λόβρεν, «μιλά» από μόνο του.

Σχετικά άρθρα