Αρχική > BLOGS > Ολυμπιακός: Χάνοντας τις προτεραιότητες, χάνεται και το μυαλό, ενώ ακόμα ψάχνει δύο «κλειδιά»

Ολυμπιακός: Χάνοντας τις προτεραιότητες, χάνεται και το μυαλό, ενώ ακόμα ψάχνει δύο «κλειδιά»

Σαν να… έφυγε από το γήπεδο στο 2-0 ο Ολυμπιακός. Έχασε το μυαλό του με τον Λεβαδειακό και ακόμα αναζητά δύο… κλειδιά, σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Ολυμπιακός Μεντιλίμπαρ

Βλέποντας το παιχνίδι, μέχρι το 30ο λεπτό, θα έλεγε κανείς πως το τελικό σκορ θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. Με το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπιακός, πολλά λάθη ο Λεβαδειακός και το 2-0, έμοιαζε να καθαρίζει τα πάντα.

Στο τελευταίο σφύριγμα, όμως, ο πίνακας έγραφε 2-2. Ο σύλλογος της Βοιωτίας, για πρώτη φορά μετά από 31 ολόκληρα χρόνια, έφυγε με βαθμό από την έδρα των Πειραιωτών. Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ; Η απάντηση απλή και εντοπίζεται στους ίδιους λόγους, που είχαν φέρει και την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, στο Γ. Καραϊσκάκης, πριν από μερικές αγωνιστικές στην Stoiximan Super League.

Έχασε προτεραιότητες και… μυαλό

Το ματς με τον Λεβαδειακό είχε σημασία για τον Ολυμπιακό. Ήθελε τους τρεις βαθμούς, ειδικά έχοντας στο μυαλό πως την ίδια αγωνιστική, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονταν μεταξύ τους. Κι όμως, μετά τα δύο γκολ θεώρησε πως είχε τελειώσει η δουλειά, σκέφτηκε τη Μάλμε που ακολουθεί και το «πλήρωσε».

Τρεις στιγμές ήταν αρκετές για τους φιλοξενούμενους. Πρώτα προειδοποίησε με τον Γιαννιώτα και έπειτα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντόι, για να μειώσει με πέναλτι του Όζμπολτ. Η κεφαλιά του Έλληνα εξτρέμ ήρθε να επιβεβαιώσει το πρόβλημα. 

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν «ξεχάσει» τις προτεραιότητές τους. Έμοιαζε σαν να… αποχώρησαν από το γήπεδο και έπειτα, όταν προσπάθησαν να απειλήσουν, ήταν πια αργά. Και αυτό, διότι έχασαν την αυτοσυγκέντρωση και το μυαλό τους. 

Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Βάσκος τεχνικός, στις δηλώσεις του. «Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, μετά κοιμηθήκαμε. Θα μπορούσαμε να δεχθούμε γκολ και νωρίτερα. Επαναπαυθήκαμε. Στην αρχή πιέζαμε, κυνηγούσαμε τις δεύτερες μπαλιές μετά πέσαμε. Δεχθήκαμε το 2-1 μιλήσαμε στα αποδυτήρια αλλά δεν άλλαξε κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα δύο «κλειδιά» που ο Ολυμπιακός ακόμα ψάχνει

Όλα αυτά ήρθαν να αναδείξουν εκ νέου, το πρόβλημα του Ολυμπιακού, σε τέτοιου είδους ματς. Όπως και απέναντι στον Παναιτωλικό εντός έδρας, οι «ερυθρόλευκοι» στερούνταν δημιουργίας και εμπνεύσεων που θα «ξεκλείδωναν» άμυνες, όπως εκείνη του Λεβαδειακού. Μιας ομάδας που φροντίζει να βρίσκεται -σχεδόν- όλη, στο δικό της μισό. 

Βρήκε δύο τέρματα, από δύο λάθη των Βοιωτών, ωστόσο στη συνέχεια, η κατάσταση ήταν πιο περίπλοκη. Την περασμένη σεζόν, οι Πειραιώτες είχαν τις απαντήσεις, συχνά-πυκνά, από τα πόδια του Κώστα Φορτούνη και του Ντάνιελ Ποντένσε. Ακόμα και από τον Αντρέ Όρτα, όταν ενσωματώθηκε μετέπειτα. 

Προς το παρόν, ο Μεντιλίμπαρ ακόμα «ψάχνει» τα κομμάτια του, για να καλύψει τα συγκεκριμένα κενά. Ίσως τον βοηθήσει η έλευση του Γιαζίτσι, όταν φτάσει στο 100% της ετοιμότητάς του. 

Μπορεί σε αναμετρήσεις με αντιπάλους όπως η Μπράγκα, αυτά τα προβλήματα να μην φανερώνονται, καθώς οι συνθήκες διαφέρουν κατά πολύ, όμως κόντρα σε τέτοιου είδους ομάδες, ο «πονοκέφαλος» έρχεται στην επιφάνεια. Ο Ολυμπιακός αναζητά δύο νέα «κλειδιά» και για να αποφύγει μελλοντικά παρόμοια αποτελέσματα, πρέπει να τα βρει άμεσα…

Σχετικά άρθρα