Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Όλοι για τον Μπάλντοκ: Συγκίνηση, ανατριχίλα και νίκη του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο

Όλοι για τον Μπάλντοκ: Συγκίνηση, ανατριχίλα και νίκη του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο

Τα πάντα στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός επισκιάστηκαν από την τραγική απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Όμως υπήρξε και παιχνίδι. Σε αυτό, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τους Κρητικούς χάρη σε γκολ του Τετέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΦΗ

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο. Άπαντες το περίμεναν. Όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όσα έγιναν πριν και στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων απέτισαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο δεξιό οπισθοφύλακα της Εθνικής μας ομάδα και του Παναθηναϊκού. Όμως, ιδίως οι παίκτες των Πρασίνων συγκλόνισαν. Δεν είναι εικόνες που έχουμε συνηθίσει. Πρόσωπα αγέλαστα, μουδιασμένα. Αγκαλιές υποστήριξης, κατήφεια. Ο Γιάννης Κώτσιρας με τη φανέλα του αδικοχαμένου, να στέλνει φιλί. Η «αύρα» του Μπάλντοκ είναι εκεί. Ήταν εκεί. Παντού.

Ο Τετέ «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό από νωρίς!

Όμως το μενού είχε και ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο τέτοιες βραδιές αλλά το παιχνίδι έπρεπε να γίνει. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο δεν ήταν όσο ζεστή ήταν σε άλλα sold out. Δικαιολογημένα. Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ με το «καλημέρα». Η σταθερά που ακούει στο όνομα Τετέ, με μακρινό σουτ έδωσε από νωρίς τη λύση. Ωστόσο, ο ΟΦΗ δεν μάσησε από το γκολ που δέχτηκε και είχε φάσεις. Είχε και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και να δώσει απαντήσεις στο πρώιμο τέρμα του Τετέ. Το δοκάρι του Γιουνγκ και η κινητικότητα των Νους και Γκονζάλεθ έφεραν προβληματισμούς στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι αν και φλέρταραν με το λάθος, ιδίως στη φάση με τον Ντραγκόφσκι, ανταποκρίθηκαν καλά. Το 1-0 του ημιχρόνου ίσως αδικούσε τις προσπάθειες των Κρητικών, ενώ ο Παναθηναϊκός αναζητούσε τα πατήματά του.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό η αντίδραση και το πρώτο διπλό της σεζόν!

Το δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικό. Ναι μεν οι Κρητικοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με τη δίψα να πάρουν κάτι. Όμως οι πρωτοβουλίες των Γκονζάλεθ και Σενγκέλια δεν έφερεν κάτι στους πολύ κινητικούς γηπεδούχους. Αράο και Τετέ είχαν στιγμές για το «τριφύλλι». Ειδικά ο Βραζιλιάνος ήταν απόλαυση. Σουτ του Λεβάν Σενγκέλια ανακόπηκε από τα σώματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού λίγες στιγμές πριν τη συμπλήρωση των 90′.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει την αντίδραση και το πολύτιμο τρίποντο, το οποίο τον στέλνει στους 12 βαθμούς. Σε συνδυασμό μάλιστα με την γκέλα του Ολυμπιακού, και το ντέρμπι Δικεφάλων στην Αγιά Σοφιά το «τριφύλλι» παραμένει στο κόλπο του πρωταθλήματος. Mε την συμπλήρωση οκτώ αγωνιστικών στη Stoiximan Super League, πολλές ομάδες παραμένουν κοντά στην κορυφή και το φετινό πρωτάθλημα δείχνει να κρύβει συνεχώς ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Τέλος, για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο αυτό ήταν το πρώτο εφετινό διπλό. Ήταν και η τρίτη νίκη σε οκτώ παιχνίδια. Ακολουθεί το πολύ μεγάλο παιχνίδι με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ για τη League Phase του Europa Conference League (24/10, 19:45)

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΟΦΗ (Μ. Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλεθ, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (78′ Αμπάντα), Καραχάλιος (89′ Αποστολάκης), Μπαίνοβιτς (68′ Μπάκιτς), Σενγκέλια, Φούντας (68′ Ριέρα), Νους, Γιουνγκ (78′ Γιουνγκ).

Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο (79′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (80′ Ουναί), Τετέ (89′ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (61′ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79′ Νίκας).

Σχετικά άρθρα