Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΣΠΑΝΙΑ > Ξέφυγε από του… Δουβίκα «τα δόντια» η Ρεάλ (2-1 τη Θέλτα) στη βραδιά-ρεκόρ του Μόντριτς!

Ξέφυγε από του… Δουβίκα «τα δόντια» η Ρεάλ (2-1 τη Θέλτα) στη βραδιά-ρεκόρ του Μόντριτς!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβίωσε στο θρίλερ του Βίγο, νίκησε με 2-1 τη Θέλτα, σε μία βραδιά ρεκόρ για τον Λούκα Μόντριτς! Απίστευτη ευκαιρία ο Τάσος Δουβίκας!

ΡΕΑΛ ΘΕΛΤΑ

Στο «Μπαλαίδος», η Ρεάλ έψαχνε τη νίκη ώστε να παραμείνει σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ιδανικά, θα ήθελε να το πράξει ξεκούραστα προκειμένου, ο Αντσελότι να έχει χρόνο να ετοιμάσει το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης (22/10, 10:00) απέναντι στη Ντόρτμουντ. Eπανάληψη του τελικού του 2024. Η Θέλτα που είχε τον Δουβίκα στον πάγκο, ξεκίνησε καλά. Μία καλή ευκαιρία του Σβέντμπεργκ μόλις στο 8ο λεπτό σήμανε «καμπανάκια» στη Ρεάλ. Όμως, η «Βασίλισσα» γρήγορα ισορρόπησε το παιχνίδι και με τέρμα του Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε το σκορ. Γενικά, οι «μερένχες» ήλεγξαν το πρώτο μέρος, έχοντας σπουδαίες φάσεις με τον Βίνι, τον Καμαβινγκά και τον Μπέλιγχαμ. Ιδίως ο Βίνι δεν κατόρθωσε να βρει εστία. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Μόντριτς μιλά στα δύσκολα!

Ωστόσο το δεύτερο μέρος έκρυβε κινδύνους και παγίδες για τη Ρεάλ. Ό,τι δεν έκανε στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, το έκανε στο δεύτερο ο Σβένμπεργκ. Ο επιθετικός της ομάδας του Βίγο ισοφάρισε σε 1-1 στο 51′ και μετέτρεψε το παιχνίδι σε θρίλερ.

Η είσοδος του απόλυτου ρέκορνταμ του συλλόγου, Λούκα Μόντριτς στο 63′ άλλαξε πάλι τα δεδομένα. Ο 40χρονος Κροάτης χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να δημιουργήσει το 2-1 για τον Βινίσιους. Ο Μόντρις πήρε από τον Φέρεντς Πούσκας, το ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη που αγωνίζεται με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. 39 ετών, 40 ημερών και 13 σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ! Ασύλληπτος!

Πήρε το θρίλερ η Ρεάλ – μοιραίος ο Δουβίκας!

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Η Ρεάλ κλείστηκε μετά το γκολ και η Θέλτα πίεσε πολύ. Είχε μεγάλες στιγμές. Ωστόσο, η μεγαλύτερη από αυτές ανήκει στον Τάσο Δουβίκα λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′. Σχεδόν προ κενής εστίας, ο Έλληνας φορ αστόχησε.

Η Ρεάλ κράτησε το 2-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Μπαρτσελόνα. Στους 24 βαθμούς. Όμως, η ομάδα του Χάνσι Φλικ έχει παιχνίδι λιγότερο. Στο Μονζουίκ, απέναντι στη Σεβίλλη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Θέλτα (Κ. Ζιράλδες): Γκουαϊτά, Μανκίγιο (72′ Χάβι Ροντρίγκες), Στάρφελτ, Αλόνσο, Άλβαρες, Μπελτράν (87′ Ροντρίγκες), Σοτέλο, Μινγκέθα, Μπάμπα (79′ Ντουράν), Σβέντμπεργκ (72′ Γκονζάλες), Ιγκλέσιας (79′ Δουβίκας).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Γκαρσία (70′ Μεντί), Τσουαμενί, Kαμαβινγκά (63′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε (63′ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους, Εμπαπέ (82′ Θεμπάγιος).

Σχετικά άρθρα