Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΤΑΛΙΑ > Η νεανική Γιουβέντους του Μότα κερδίζει (1-0 τη Λάτσιο) και γοητεύει ως πρωτοπόρος!

Η νεανική Γιουβέντους του Μότα κερδίζει (1-0 τη Λάτσιο) και γοητεύει ως πρωτοπόρος!

Η Λάτσιο έμεινε με 10′ άντεξε μέχρι το 85′ ωστόσο ένα λάθος του Γκίλα, χάρισε το τρίποντο στο νεανικό σύνολο του Τιάγκο Μότα. «Έπιασε» τη Νάπολι στη κορυφή η Γιουβέντους!

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΛΑΤΣΙΟ

Μεγάλη αναμέτρηση στο «Αλιάνζ» μεταξύ Γιουβέντους και Λάτσιο. Αμφότερες ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A με 13 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι. Με πολλές εκπλήξεις και νέα πρόσωπα η ενδεκάδα του Τιάγκο Μότα. Με την γνωστή «συνταγή» ο Μάρκο Μπαρόνι που ενώ δεν κινδύνευσε είδε τον Αλέσσιο Ρομανιόλι να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη στο 24ο λεπτό. Χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να αποφασιστεί η αποβολή. Ωστόσο, αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Γιουβέντους δεν «έφτιαξε» κάποια μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος. Το 0-0 ήταν φυσιολογικό.

Πήρε όσα ήθελε από ένα λάθος!

Όμως, στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Τιάγκο Μότα ήταν αποφασισμένοι να πιέσουν περισσότερο. Ο Βλάχοβιτς σημάδεψε το δοκάρι στο 56′ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του αγώνα. Οι «μπιανκονέρι» είχαν το «μομέντουμ» του αγώνα, ωστόσο το γκολ έλειψε. Η κατοχή κυμαινόταν σε ποσοστά της τάξης του 70-30 για τους γηπεδούχους, εξέλιξη απολύτως φυσιολογική. Το 0-0 έφερε νευρικότητα στους παίκτες της Γιουβέντους, ενώ οι προσπάθειες με κύριο εκφραστή τον Βλάχοβιτς έπεσαν στο τείχος «Προβεντέλ». Όλα αυτά έως το 85ο λεπτό. Σε μία ανύποπτη φάση, ένα γύρισμα παικτών της Γιουβέντους στην περιοχή της Λάτσιο έφερε αναστάτωση. Γκίλα και Προβεντέλ μπερδεύτηκαν και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του δεύτερου. Το 1-0 έφερε μεγάλα πανηγύρια στην αρένα και ξέσπασμα από τον Τιάγκο Μότα.

Ο Τιάγκο Μότα μεταμορφώνει τη Γιουβέντους!

Μεγάλο κέδρος για τη Γιουβέντους το τρίποντο, το μόλις 1 γκολ παθητικό και η εμφάνιση των νέων παιδιών που θέλει να αναδείξει ο Τιάγκο Μότα. Για την ώρα, η «Μεγάλη Κυρία» μοιράζεται την πρώτη θέση μαζί με τη Νάπολι, στους 16 βαθμούς. Ωστόσο, η ομάδα του Κόντε έχει αγώνα λιγότερο. Αγωνίζεται απέναντι στην Έμπολι (20/10, 13:30). Τέλος, η Γιουβέντους υποδέχεται την Στουτγκάρδη (23/10, 10:00) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League.

Oι συνθέσεις του αγώνα:

Γιουβέντους (Τ. Μότα): Ντι Γκρεγκόριο, Σαβόνα (54′ Γουεά), Γκάτι (73′ Ντανίλο), Καλούλου, Καμπάλ, Λοκατέλι (54′ Φατζόλι), Τουράμ (72′ Άντζιτς), Λουίζ, Καμπιάσο, Γιλντίζ, Βλάχοβιτς.

Λάτσιο (Μ. Μπαρόνι): Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Γκίλα, Ρομανιόλι, Ταβάρες (78′ Πελεγκρίνι), Γκεντουζί (67′ Βεσίνο), Ροβέλα, Ίσακσεν (67′ Πέδρο), Ντία (27′ Πάτρικ), Τζακάνι (67′ Καστροβίλι), Καστεγιάνος.

Σχετικά άρθρα