Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > STOIXIMAN GBL > Πανιώνιος: Τίμησε την ιστορία του και απέσυρε την φανέλα του Μάκη Δενδρινού!

Πανιώνιος: Τίμησε την ιστορία του και απέσυρε την φανέλα του Μάκη Δενδρινού!

Στιγμές συγκίνησης στο ΔΑΚ Γλυφάδας, καθώς ο Πανιώνιος απέσυρε την φανέλα του αείμνηστου, Μάκη Δενδρινού!

ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ιστορική στιγμή για τον «Ιστορικό» σύλλογο. Αυτό γιατί, με ειδική εκδήλωση στη μνήμη του Μάκη Δενδρινού, οι Κυανέρυθροι απέσυραν τη φανέλα που φορούσε ο άλλοτε παίκτης της ομάδας. Ως παίκτης του Πανιωνίου, ο Μάκης Δενδρινός φορούσε το 4.

Έτσι λοιπόν, πριν από το πρώτο τζάμπολ της αναμέτρησης ενάντια στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL, οι γηπεδούχοι ύψωσαν στον ουρανό του Κλειστού Γυμναστηρίου Γλυφάδας, «Μάκης Λιούγκας» τη φανέλα του θρύλου τους. Αυτή θα κοσμεί πλέον το θόλο του γηπέδου. Πλάι στους έτερους μύθους της ομάδας, Φάνη Χριστοδούλου και Μπόμπαν Γιάνκοβιτς.

Να θυμίσουμε πως ο Μάκης Δενδρινός έφυγε από τη ζωή στις 15 Οκτωβρίου του 2015 σε ηλικία 65 ετών. Πριν από 9 χρόνια και ο Πανιώνιος θέλησε να τιμήσει την μνήμη του με αυτή την πάρα πολύ όμορφη κίνηση. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους προπονητές του ελληνικού μπάσκετ και ομοσπονδιακός της «γαλανόλευκης» την τριετία 1994-96 με σημαντικές διακρίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις (4η θέση στο Mundobasket του 1994, 4η θέση στο Eurobasket του 1995, 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996). Αρχιτέκτονας του μεγάλου Πανιωνίου που είχε γίνει η 3η δύναμη του ελληνικού μπάσκετ για ένα φεγγάρι πίσω από τα μεγαθήρια της Θεσσαλονίκης, Άρη και ΠΑΟΚ.

Στο καθαρά αγωνιστικό ο Πανιώνιος που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον κόσμο στο πλευρό του από την επιστροφή του στα «σαλόνια» (τιμωρημένη η έδρα του στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό) επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 73-62 χάρις την άμυνά του.

Όταν χρειάστηκε σκορ, το βρήκε από τους Μπράουν (15π.), Σαλούστρο (11π.) και Ντέιβις (10π.) για να ολοκληρωθεί ιδανικά μία σημαντική βραδιά για την ομάδα της Πλατείας.

Δείτε στη φωτογραφία το χαρακτηριστικό πλάνο:

Σχετικά άρθρα