Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Εβάν Φουρνιέ, από ωραίος… μοιραίος στην Πόλη: «Έκανα δύο μεγάλα λάθη όταν η ομάδα μου με χρειαζόταν» (vid)

Εβάν Φουρνιέ, από ωραίος… μοιραίος στην Πόλη: «Έκανα δύο μεγάλα λάθη όταν η ομάδα μου με χρειαζόταν» (vid)

Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές αλλά και μοιραίος στο φινάλε.

Η παρουσία του Εβάν Φουρνιέ στο παιχνίδι με την Εφές για την 4η αγωνιστική της Euroleague, έχει δύο διαφορετικές αναγνώσεις.

Το 2/2 της πρώτης «διαβολοβδομάδας» της σεζόν γλίστρησε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια των «ερυθρολεύκων» που κρατούσαν την τύχη του αγώνα με το μέρος τους.

Χαμένα αμυντικά ριμπάουντ όμως και λάθη στην τελευταία περίοδο (6 όταν σε όλο το υπόλοιπο ματς είχαν τρία) τους στοίχισαν μία νίκη που έμοιαζε δική τους και είχε συμβάλει ο Εβάν Φουρνιέ σε μεγάλο βαθμό για να έρθει αυτή.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ των Πειραιωτών εμφάνισε τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον έκαναν να παραμείνει 12 χρόνια στο NBA με σημαντικό ρόλο στις ομάδες του (εκτός των δύο τελευταίων ετών). Επιθετικό χάρισμα.

Ξεκίνησε με 5 πόντους στο σακούλι και δύο γρήγορα φάουλ που ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να τον αποσύρει για να προστατευθεί. Ο Ντόρσεϊ πήρε τη σκυτάλη, μέχρι αυτή να επιστρέψει σε εκείνον στην τρίτη περίοδο. Ο Εβάν Φουρνιέ όταν πάτησε ξανά παρκέ, φαινόταν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ.

Ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους (career-high στη σύντομη καριέρα του στη διοργάνωση), μετρώντας 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 λάθη και PIR που έφτασε στις 14 μονάδες. Τα δύο από τα τρία συνολικά του λάθη όμως και το χαμένο τρίποντο της πιθανής ισοφάρισης με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 89-86, αποτέλεσαν το… αγκάθι της παρουσίας του. Αυτά που αλλοίωσαν κατά τι τη μεγάλη εικόνα του.

Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ιδανικός αυτόχειρας στην Πόλη

Ο πρώην NBAer υπέπεσε σε δύο λάθη στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα στερώντας στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να φύγει με ένα «διπλό» που διεκδίκησε σθεναρά και στον ίδιο την ευκαιρία για ένα MVP βραβείο.

Ο ίδιος παρόλα αυτά έδειξε πως δεν έχει μάθει να κρύβεται και να μασάει τα λόγια του, όπως φάνηκε στις δηλώσεις τους στην κάμερα της NOVA. Ο Εβάν Φουρνιέ ανέλαβε την ευθύνη.

«Νομίζω ότι το σημαντικό που μας κόστισε, το κλειδί δηλαδή, ήταν η άμυνα. Ξεκινήσαμε εκπληκτικά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεχθήκαμε 30 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είχαμε καλή διαφορά στην αρχή. Από εκεί και πέρα, είχαμε διαφορά 15 πόντων και θα έπρεπε να ελέγξουμε το ματς. Αλλά βρήκαν ρυθμό αυτοί και στο τέλος του αγώνα, όλα ήταν οριακά».

Αναφορικά με τα λάθη στο τέλος του αγώνα, ο Γάλλος σταρ έκανε ένα βήμα μπροστά και το πήρε πάνω του: «Ήταν δικό μου λάθος και στις δύο περιπτώσεις. Ντρίμπλαρα πολύ ψηλά τη μία φορά. Την άλλη πάσαρα λάθος. Ένιωθα καλά, αλλά έκανα δύο λάθη στο τέλος και χάσαμε, την ώρα που η ομάδα μου, με χρειαζόταν και αυτό είναι απογοητευτικό».

Τέλος, για το αν μπορούν να κρατήσουν θετικά πράγματα από αυτό το παιχνίδι, ο Φουρνιέ εξήγησε: «Δεν έχει σημασία, ποιο ματς είναι. Πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Κάναμε καλά πράγματα στην επίθεση και στην κυκλοφορία της μπάλας. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτά και να κάνουμε δικά μας, τα παιχνίδια».

Σχετικά άρθρα