Αρχική > BLOGS > Προγνωστικά Τσάρλυ: Ντέρμπι Δικεφάλων με γκολ, για το 4Χ4 ο Άρης

Προγνωστικά Τσάρλυ: Ντέρμπι Δικεφάλων με γκολ, για το 4Χ4 ο Άρης

Οι προτάσεις του Τσάρλυ για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τον Άρη στο «επίκεντρο».

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ Βίντα - Ζίβκοβιτς Τσάρλυ

Σάββατο (19/10)

17.00 Βόλος – Πανσερραϊκός

Οι δύο ομάδες άλλαξαν προπονητή σχετικά νωρίς μέσα στην σεζόν. Ο Βόλος με τον Γκόμες, είχε ρεκόρ 1-0-4. Με τον Πουρσαϊτίδη, έφερε ισοπαλία εντός με την Καλλιθέα σε παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει. Είχε πολλή ρέντα και εύνοια Σιδηρόπουλου, για να περάσει με διπλό από το Περιστέρι. Ο Πανσερραϊκός με τον Γρηγορίου, ξεκίνησε με ρεκόρ 0-1-3. Έχει ρεκόρ 1-0-2 με τον Φεράντο στον πάγκο του. Βάσει xGoals, ο Πανσερραϊκός έχει την 5η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Μπορεί και οι δύο ομάδες να παίζουν για την παραμονή, όμως, είναι φύσει επιθετικές και περιμένω το συγκεκριμένο ζευγάρι να φέρει Goal/Goal στο 1,95. Για τους γηπεδούχους, επιστρέφει ο χαφ Ντε Καμπς (3/0), αλλά έχει τιμωρημένο τον βασικό μέσο, Γκλάβτσιτς (7/1). Για τους φιλοξενούμενους, εξέτισε ο χαφ Περούτσι (5/0), επιστρέφει κι ο εξτρέμ Σαλαζάρ (5/2). Κάρτες έχει ο μέσος, Στάικος (7/0). 

20.00 Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Δεν έχει περιθώρια για νεό λάθος ο Ατρόμητος, καθώς προέρχεται απο άδικη ήττα. Και μάλιστα, εντός έδρας και εκτός προγράμματος από τον Βόλο. Δεν θα έχει εύκολο έργο η ομάδα του Γκαρσία, καθώς θα πρέπει να «ανοίξει» το σκληρό 5-3-2 του Πετράκη.

Η ομάδα του Αγρινίου είναι πολύ καλά βαθμολογικά, καθώς βρίσκεται με 11 βαθμούς στην 5η θέση. Θα παίξει σφιχτά για την ισοπαλία, ενώ ο Ατρόμητος με υπομονή θα ψάξει τη νίκη στο όριο. Δεν πιστεύω να χάσει δεύτερο στην σειρά εντός έδρας ο Ατρόμητος, ούτε όμως να μπουν σε αυτό το ζευγάρι πάνω απο 3,5 τέρματα. Το 1ΧΔ με under 3,5 δίνεται στο 1,57.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία φορ Καρλίτος (6/2).

Για τον Πετράκη δύσκολα ξανά ο μπακ Τορεχόν (6/0), αλλά επιστρέφει ο βασικός στόπερ Μλάντεν (4/0).

20.30 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης

Ο Λεωνίδας Βόκολος επέστρεψε και έχει ξανά δύσκολη αποστολή. Η Λαμία, έχει ένα ρόστερ που δύσκολα μπορεί να κρατηθεί στην κατηγορία. Το ίδιο δείχνει και η εικόνα της στο γήπεδο. Οι 4 από τους 5 βαθμούς που έχει πάρει ήταν συγκυριακοί. Στο διπλό της στο Αγρίνιο, η Λαμία αξιοποίησε το γεγονός πως έπαιξε από νωρίς με παίκτη παραπάνω. Παρόλα αυτά, δέχτηκε ισχυρή πίεση και είχε την τύχη να ακυρωθούν δύο γκολ της ομάδας του Πετράκη. Ο βαθμός στην έδρα της ΆΕΚ ήταν ίσως το πιο τυχερό αποτέλεσμα της φετινής σεζόν και έχει πάρει και μία εντός έδρας ισοπαλία.

Ο Βόκολος έκανε πρεμιέρα με τον Άρη στο Βικελίδης. Η ομάδα του έχασε εύκολα με 2-0. Είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και να ψάξει μία νίκη στο γκολ. Ο Παντελίδης επιστρέφει στον πάγκο του Αστέρα και επιστρέφει στην έδρα της τελευταίας ομάδας που εργάστηκε στη Super League. Η ομάδα της Τρίπολης είχε ρεκόρ 1-2-0 με τον Μακελελέ, αλλά η αντικατάσταση του Γάλλου πρώην παικταρά, έγινε επειδή δεν δέχτηκε να ακούσει τις εντολές της διοίκησης, σχετικά με το ποιους μπορεί να υπολογίζει και ποιους όχι.

Δύσκολο παιχνίδι για συμπεράσματα και οι δύο προπονητές, περιμένω να είναι προσεκτικοί. Θα πάω με το under 2,5 στο 1,75. Για τους γηπεδούχους εξέτισαν, ο επιθετικός Βλαχομήτρος (6/1) κι ο εξτρέμ Φουρτάδο (6/1).

Ο Παντελίδης δεν θα έχει διαθέσιμο τον τιμωρημένο χαφ Μουνιόθ (7/0) και λογικά τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο (6 συμ.).

Κυριακή (20/10)

16.00 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Ο «φουκαράς» ο Παπαδόπουλος κάνει εξαιρετική δουλειά στην Λειβαδιά, όμως είδε τους παίκτες του να χάνουν κόντραα στον ΠΑΟΚ, τρίτο συνεχόμενο πέναλτι. Μετά το τέλος του παιχνιδιού και έχοντας ρεκόρ 0-4-3, παραιτήθηκε για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Ο έμπειρος Κομπότης, βλεποντας την εικόνα της ομάδας του, δεν άκουγε κουβέντα και κράτησε τον προπονητή του στην θέση του.

Σημαντικό να τονίσουμε πως ο Λεβαδειακός βρίσκεται στην 13η θέση, ενώ βάσει των xGoals θα έπρεπε να βρίσκεται στην 9η. Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είναι το απόλυτο φαβορί. Περιμένω να κερδίσει, δίχως να πάει υπερβολικά ψηλά το σκορ. Ο άσος με under 3,5 εκτοξεύεται, με αποδόσεις που κυμαίνονται από το 1,20 στο 1,98.

Επιστρέφουν οι Τσικίνιο (6/0), Γουίλιαν (3/0), αλλά και ο Μαρτίνς (6/1). Τιμωρημένος για τους φιλοξενούμενους ο χαφ Κωστή (6/0). Όμως, επανέρχονται ο μπακ Βήχος (5/0) κι ο τερματοφύλακας Γκροφ (3 συμ.). Σταθερά τραυματίας και εκτός, ο στόπερ Εραμούσπε (2/0).

18.00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

Όλα έδειχναν πως θα πάει σε αλλαγή ο Παναθηναϊκός στην διακοπή, η αδυναμία όμως των στελεχών να βρουν προπονητή που θα πείσει τον ιδιοκτήτη, κράτησε τον Αλόνσο στο πόστο του. Φυσικά, όλα πήγαν περίπατο μετά τον θάνατο του Μπάλντοκ. Το τραγικό γεγονός, ασφαλώς δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης στον οργανισμό, όπως και συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όλοι στον Παναθηναϊκό εύχονται να έρθουν νίκες με ΟΦΗ και Άρη, για να μπει η ομάδα στη μάχη του πρωταθλήματος. Το θετικό για την ομάδα, είναι πως οι διεθνείς, είχαν καλές επιδόσεις με τις εθνικές τους.

Ο ΟΦΗ αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή. Ο Ράσταβατς ανέλαβε την θέση του Δέλλα, που παραιτήθηκε μέσα σε καλό κλίμα και συγκινησιακή ατμόσφαιρα για οικογενειακούς λόγους. Έχει επιθετικό ταλέντο ο ΟΦΗ. Επίσης, ο Ράσταβατς είναι πιο συντηρητικός τεχνικός. Έχει παίκτες για να ξυπνήσει και να γυρίσει την κατάσταση ο Παναθηναϊκός, αν και δεν έχει πείσει με την δουλειά του ο Αλόνσο. Καλύτερα να πάμε πάσο.

Εκτός ο στόπερ Μπρεσάν (5/1) για τους γηπεδούχους. Θλάση ο Ιωαννίδης (6/0), ξανά τραυματίας ο Μαξ (3/0). Επιστρέφει ο Ντραγκόφσκι (5 συμ.), ενεργοποιείται ξανά ο Βαγιαννίδης.

20.00 Άρης – Καλλιθέα

Τεράστιο παιχνίδι για τον Άρη. Η ομάδα του Μάντζιου προέρχεται απο ένα ρεκόρ 3/3. Κέρδισε στην σειρά τα ντέρμπι με Ολυμπιακό εντός, με ΠΑΟΚ εκτός και την Λαμία εντός. Έχει μπει δυνατά και κάνει όνειρα 4άδας, ισοβαθμώντας στην δεύτερη θέση με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Αν κερδίσει την Καλλιθέα, θα περιμένει την ίδια ώρα, να μην κάνει διπλό ο ΠΑΟΚ στην Φιλαδέλφεια, για να πατήσει κορυφή. Το σίγουρο είναι πως αν κερδίσει θα πάει την επόμενη Κυριακή (27/10) σε μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, με διαφορά από 5-8 βαθμούς με στόχο να κάνει ένα τεράστιο βήμα. Εντυπωσίασε στο ξεκίνημα η Καλλιθέα, αλλά δείχνει μία μικρή πτώση στα τελευταία της παιχνίδια. Ο άσσος στο 1,55. Κανένα πρόβλημα για τον Μάντζιο.

Με τρεις καλές απουσίες πηγαίνει η Καλλιθέα. Σίγουρα εκτός οι τιμωρημένοι εξτρέμ Μουτίνιο (7/1), κι ο μπακ/χαφ Μανθάτης (7/0). Αμφίβολος ο στόπερ Πασαλίδης (5/0).

20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

«Ντέρμπι Δικεφάλων», αγωνίζονται οι δύο ομάδες που κατέκτησαν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση, αντιμετωπίζει όμως εσωτερική κρίση, με κόντρα που έχει ανοίξει ανάμεσα σε Λουτσέσκου και διοίκηση. Ούτε στην ΑΕΚ όμως ο Αλμέιδα, νιώθει απόλυτα ισχυρός. Ο νέος ιδιοκτήτης δείχνει να έχει τάση για αλλαγές και πως θέλει να δουλέψει με ανθρώπους που θα έχουν επιλεγεί στη δική του θητεία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλμέιδα έχει γερό συμβόλαιο μέχρι το 2028 και ο κόσμος τον θέλει. Ήττα όμως θα δημιουργήσει κλυδωνισμούς και στα δύο στρατόπεδα.

Η ΑΕΚ θα έχει χάσει δύο παιχνίδια στην σειρά, ο ΠΑΟΚ θα πάει σε ήττα μετά τις δηλώσεις του Λουτσέσκου στη Λειβαδιά και θα μετρήσει την 4η ήττα του, σε πέντε παιχνίδια. Πιστεύω πάντως πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο επιθετικός στο ντέρμπι, σε σχέση με την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός στην Φιλαδέλφεια. Η άμυνα της ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα να σταματήσει την ταχύτητα των περιφερειακών επιθετικών του Λουτσέσκου. Επίσης, στο γήπεδο της, στο μηδέν δεν την κρατάς. Το Goal/Goal στο 1,75.

Επανέρχονται Μουκουντί (4/1), Λαμέλα (3/0), Μάνταλος (6/0). Αβέβαιη η συμμετοχή του Κάλενς, που είχε δύσκολο ταξίδι στο Περού.

Για τον ΠΑΟΚ επιστρέφουν λογικά, οι Ζίβκοβιτς, Τόμας, Μπάμπα, Κοτάρσκι. Αμφίβολος με ίωση ο Κωνσταντέλιας (7/0).

Σχετικά άρθρα