Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > NBA > Λόνζο Μπολ η επιστροφή: «Δεν μπορώ να περιγράψω το πως ένιωσα»

Λόνζο Μπολ η επιστροφή: «Δεν μπορώ να περιγράψω το πως ένιωσα»

Ο Γολγοθάς του Λόνζο Μπολ ολοκληρώθηκε και ο ίδιος μίλησε για την έστω και ανεπίσημη επιστροφή του στη δράση.

Τα ζόρια πέρασαν αν και διήρκησαν πολύ. Ο Λόνζο Μπολ είναι και πάλι στα παρκέ, είναι αλήθεια.

Περί τις 1.007 μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον Ιανουάριο του 2022, ο άσος των Μπουλς φόρεσε ξανά τη φανέλα των «ταύρων» για να κάνει αυτό που ξέρει καλά και αγαπά. Να παίζει μπάσκετ.

Μεσολάβησε ένας πραγματικός Γολγοθάς, ο μεγαλύτερος φόβος κάθε αθλητή. Ένα μακρύ διάστημα ταλαιπωρίας όπου οι πόνοι εμφανίζονταν ξανά, το πόδι υποτροπίαζε. Και πάλι χειρουργείο, ξανά νυστέρι και το χρονόμετρο μηδένιζε. Πάνε όμως αυτά πλέον, ανήκουν στο παρελθόν.

Τρία χρόνια παρά τρεις μήνες από τη μέρα εκείνη που παραλίγο να βάλει τέλος στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του, ο Λόνζο Μπολ γύρισε δριμύτερος.

Με νέο χόνδο στο γόνατο και αίσθηση αναγέννησης, ο Λόνζο Μπολ έπαιξε στο preseason game κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς για πρώτη φορά από τις 14/1/22. Όταν μάλιστα κλήθηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για το standing ovation. Το χρειαζόταν ψυχολογικά, πέρασε πάρα πολλά.

Με το… καλημέρα έδειξε τα ταλέντα του παρά το μεγάλο διάστημα αποχής τους και την έλλειψη φυσικά ρυθμού και αγώνων (αν αυτό ισχύει για όλους σε κάθε εκκίνηση, όσον αφορά τον Μπολ υπολογίστε επί δέκα).

Ο γκαρντ των «ταύρων» που επικράτησαν με 125-123 έβαλε 10 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής. Δεν ήταν το ίδιο εκρηκτικός, ίσως και ολίγον τι διστακτικός. Απολύτως φυσιολογικό μετά από το… βουνό που ανέβηκε. Με τον καιρό όμως θα ξελυθεί, έχει μεγάλη θέληση μέσα του.

«Ένιωσα πολύ καλύτερα που έπαιζα από το να βλέπω. Δεν μπορώ να περιγράψω πως ένιωσα στο παρκέ. Ήταν μία στιγμή που δε θα ξεχάσω ποτέ μου. Μακρύς. Πολύ μακρύς ο δρόμο της επιστροφής. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι πέρασε πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Όταν μου είπαν ότι θα είμαι 18 μήνες εκτός μετά το χειρουργείου μου ακούστηκε τρελό, αλλά εδώ είμαι. Τα έχω αφήσει όλα πίσω μου», δήλωσε ο επανακάμψας Λόνζο Μπολ.

Photo Credit: Alamy

Σχετικά άρθρα