Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση παγκοσμίως η Εθνική!

Η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση παγκοσμίως η Εθνική!

Οι εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα που έκανε η Εθνική, της χάρισαν μια σημαντική θέση στο ranking η οποία είναι η καλύτερη παγκοσμίως.

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Nations League με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Αγγλία και Ιρλανδία, βάζοντας σημαντικές βάσεις για το μέλλον.

Τα σενάρια σχετικά με το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, είναι ήδη γνωστά. Η πρωτιά στον όμιλο είναι αρκετά πιθανή, ακόμη και σε περίπτωση που ηττηθεί από την Αγγλία στο επερχόμενο ματς.

Παράλληλα, με αυτές τις νίκες, η συγκομιδή των βαθμών ήταν εξαιρετικά σημαντική. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 48η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της UEFA και έχει σημειώσει ρεκόρ.

Συγκεκριμένα είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση για τον μήνα Οκτώβριο σε όλον τον κόσμο. Κατάφερε να ανέβει από την 42η, έξι θέσεις πιο πάνω! Μάλιστα η δεύτερη, Βόρειος Μακεδονία, βρίσκεται αρκετά μακριά έχοντας «σκαρφαλώσει» μόλις τρεις.

Δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα:

Να σημειώσουμε πως η UEFA ανακοίνωσε την ημέρα της κλήρωσης των προκριματικών του Μουντιάλ. Αυτή είναι η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Η φάση των προκριματικών θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο του 2025. Η «γαλανόλευκη» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. 

Σχετικά άρθρα