Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Μαθαίνει αντιπάλους η Εθνική: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο!  

Μαθαίνει αντιπάλους η Εθνική: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο!  

Όπως ανακοίνωσε η UEFA, στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Εθνική, η οποία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.  

Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική έχει στα… χέρια της την άνοδο στη League A του Nations League.  

Μετά το τέλος της διοργάνωσης, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παίξει στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.  

Όπως έγινε γνωστό από την UEFA, στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η κλήρωση. Η φάση των προκριματικών θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο του 2025. Η «γαλανόλευκη» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. 

Από την άλλη, η τελική φάση του Μουντιάλ θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου στα γήπεδα των Η.Π.Α, Καναδά και Μεξικού.

Ποιοι θα πάρουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο;  

Οι 54 χώρες της UEFA (χωρίς τη Ρωσία) θα χωριστούν σε 12 ομίλους των τεσσάρων ή πέντε ομάδων.  

Ο πρώτος κάθε ομίλου θα είναι στο Μουντιάλ, ενώ οι δεύτεροι θα μπουν στα play-offs. Μαζί τους θα βρίσκονται και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του Nations League (πολύ πιθανό να είναι η Εθνική), οι οποίοι, δεν θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα των προκριματικών.  

Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια με νοκ-άουτ παιχνίδια. Οι νικητές της κάθε διασταύρωσης θα προκριθούν στα τελικά, με την εν λόγω φάση να διεξάγεται από τις 26 έως 31 Μαρτίου.  

Σχετικά άρθρα