Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > Ο Τούχελ ήρθε, έστειλε μήνυμα για την εθνική Αγγλίας, αλλά ο Γκάρι Νέβιλ… θέλει κάτι άλλο!

Ο Τούχελ ήρθε, έστειλε μήνυμα για την εθνική Αγγλίας, αλλά ο Γκάρι Νέβιλ… θέλει κάτι άλλο!

Ο Γκάρι Νέβιλ δεν πήρε και πολύ… θερμά, την έλευση του Τόμας Τούχελ, στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας. Ήθελε κάτι… διαφορετικό.

Τούχελ Νέβιλ

Υπήρξαν αρκετές συζητήσεις, αναζήτηση για το κατάλληλο πρόσωπο και τελικά, η FA κατέληξε στον άνθρωπο που θα κατευθύνει τις προσπάθειες της εθνικής Αγγλίας. Ο Τόμας Τούχελ είναι ο εκλεκτός, αλλά ο Γκάρι Νέβιλ έχει τις αντιρρήσεις του και είναι απογοητευμένος.

Όχι τόσο για τον ίδιο τον Γερμανό, αλλά περισσότερο για την χώρα του! Τι κι αν ο 51χρονος ανέλαβε και με τη βούλα το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Ο Νέβιλ δεν διστάζει να ασκήσει την κριτική του προς τους ανθρώπους της αγγλικής ομοσπονδίας.

Τούχελ: «Το είπε και ο μεγάλος Πελέ!»

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Ο άλλοτε προπονητής της Τσέλσι, κατά την παρουσία του, έδειξε πως ανυπομονεί για τον νέο του ρόλο. Ιδίως, μπροστά στην προοπτική να κατευθύνει την Αγγλία, μέσα στο ιστορικό Wembley!

Στο πρώτο του μήνυμα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γεια σας παιδιά, Τόμας εδώ. Αρκετά νευρικός, είναι το πρώτο μου μήνυμα ως προπονητής της Αγγλίας. Είμαι στο Γουέμπλεϊ και υπάρχει λόγος να είσαι λίγο νευρικός, νομίζω ότι αυτό είναι καλό.

Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είναι μεγάλη μου τιμή και θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο πρώτα από όλα και μετά να έχουμε ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ένα δεύτερο αστέρι στη φανέλα μας και τα λέμε σύντομα στο γήπεδο.

Ο μεγάλος Πελέ είπε: Το Γουέμπλεϊ είναι η καρδιά, η πρωτεύουσα και ο καθεδρικός ναός του ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι είχε απόλυτο δίκιο». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο αν θα τραγουδήσει τον ύμνο της εθνικής Αγγλίας: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας είναι συγκινητικός.

Το έχω βιώσει μερικές φορές, για παράδειγμα στον τελικό του FA Cup. Έχω περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο. Θα δείχνω πάντα τον σεβασμό μου στην Αγγλία αλλά θα πάρω το χρόνο μου αναφορικά με το ύμνο».

Νέβιλ: «Σπουδαίος ο Τούχελ, αλλά…»

Παρ’ όλα αυτά, ο Γκάρι Νέβιλ δεν ενθουσιάστηκε με την συγκεκριμένη επιλογή. Και εξήγησε τους λόγους του. Στάθηκε κυρίως, στο γεγονός πως θα ήθελε έναν Άγγλο για αυτήν τη θέση. Ωστόσο, τόνισε παράλληλα, πως η φήμη για τους προπονητές της χώρας του, αποτελεί ίσως την χειρότερη στην Ευρώπη…

«Είναι σπουδαίος προπονητής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε την FA για την επιλογή της, γιατί συμφώνησαν ίσως με τον καλύτερο προπονητή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Πάντως υπάρχει μια αίσθηση απογοήτευσης για το γεγονός πως επέλεξαν έναν ξένο προπονητή.

Έχω δουλέψει με τον Καπέλο και τον Έρικσον, αλλά συνειδητοποίησα ότι η ζημιά που έγινε στην εικόνα των Άγγλων τεχνικών ήταν μεγάλη. Αν δεν πρόκειται να τους προωθήσουμε στη χώρα μας, τότε δεν μπορούμε να ζητήσουμε από άλλους στην Ευρώπη να το κάνουν. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε αποκαταστήσει την πίστη στους Άγγλους όσον αφορά την ποιότητα των προπονητών.

Νομίζω ότι βλάπτουμε τους εαυτούς μας. Είμαστε σε ένα τέλμα όσον αφορά την προπονητική. Η αγγλική προπονητική έχει μια από τις χειρότερες φήμες στην Ευρώπη – δεν έχουμε σαφή ταυτότητα και δεν έχουμε δημιουργήσει ένα στυλ που να είναι μοναδικό για εμάς.

Έχουμε δει προπονητές από όλη την Ευρώπη να έρχονται στην Premier League και να εισάγουν το στυλ τους στο παιχνίδι μας και εμείς τους αντιγράψαμε, αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να χτίσουμε μια ταυτότητα και να αφήσουμε τους Άγγλους προπονητές να ανθίσουν», ανέφερε ο άλλοτε παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σχετικά άρθρα