Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Ο Σπλίτερ διάβασε Μπαρτζώκα: Το στατιστικό που «πρόδωσε» τον Παναθηναϊκό!

Ο Σπλίτερ διάβασε Μπαρτζώκα: Το στατιστικό που «πρόδωσε» τον Παναθηναϊκό!

Κάτι παρόμοιο συνέβη στην τελευταία ήττα του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια της Euroleague. Από τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα, πριν από ακριβώς 8 μήνες!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΡΙ

To στατιστικό που πρόδωσε τον Παναθηναϊκό στο «Μπερσί» είναι ένα. Το ίδιο που υποχρέωσε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στην τελευταία ήττα της στη κανονική διάρκεια της Euroleague πριν από ακριβώς οκτώ μήνες! Όμως, ποια η σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα;

Πώς να κερδίσεις έτσι;

Χθες (15/10), ο Επτάστερος δεν τα κατάφερε απέναντι στη νεοφώτιστη Παρί. Παρασύρθηκε στον φρενήρη και ενθουσιώδη ρυθμό των γηπεδούχων και μοιραία ηττήθηκε. Όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο το οποίο καταδίκασε τον Παναθηναϊκό στο Παρίσι. Και αυτό είναι τα αβίαστα λάθη των Πρασίνων απέναντι στην ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ. Ο Παναθηναϊκός μέτρησε 15(!) στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής και ως αποτέλεσμα ήρθε μία ήττα με 84-80.

O Τιάγκο Σπλίτερ μελέτησε… Γιώργο Μπαρτζώκα!

Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Euroleague, ήταν στις 14 Μαρτίου 2024. Δράστης ήταν ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής στο ΣΕΦ. Σε εκείνο το 71-65 η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε διαπράξει 18 αβίαστα λάθη. Το πραγματικά απίστευτο του παιχνιδιού ήταν πως τα 7/18 λάθη διέπραξε ένας παίκτης. Πιο συγκεκριμένα ο Κέντρικ Ναν, αν και σημείωσε 17 πόντους. Εξαιτίας των λαθών του βαθμολογήθηκε με μόλις 3 στο σύστημα αξιολόγησης εκείνο το βράδυ.

Όμως, ο Τιάγκο Σπλίτερ πέρα από πρωτάρης και νικητής σε αυτό το άτυπο Super Cup (μεταξύ των δύο κατόχων, Eurocup και Euroleague) έδειξε πως είναι και πάρα πολύ καλός μαθητής. O Βραζιλιάνος rookie προπονητής της Παρί διάβασε τον Μπαρτζώκα και το πως υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό AKTOR στην τελευταία του ήττα σε κανονική διάρκεια. Το έκανε καλά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκος AKTOR, την περυσινή επιτυχημένη σεζόν στη Euroleague κατέγραψε έναν μέσο όρο 12.5 λαθών/ανα παιχνίδι. Πιο απλά, όταν οι Πράσινοι βρίσκονται κάτω ή πολύ κοντά στη ζώνη των δώδεκα λαθών, συνήθως κερδίζουν. Όμως, όταν υπερβαίνει τα 12 λάθη σε ένα παιχνίδι, τότε αυτόματα βάζει τον εαυτό σου σε μία πολύ δύσκολη θέση.

Τέλος, τα 9/15 λάθη του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Παρί προήλθαν από τρεις κυρίως παίκτες. Ναν (3), Λεσόρ (3), Μήτογλου (3).

Σχετικά άρθρα