Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > Ο Τούχελ στην Αγγλία κυνηγά το… ακατόρθωτο του Ρεχάγκελ! (video)

Ο Τούχελ στην Αγγλία κυνηγά το… ακατόρθωτο του Ρεχάγκελ! (video)

Ο Τόμας Τούχελ στην Αγγλία, έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση! Και ο μόνος που βρήκε μια απάντηση στο «πώς», είναι ο Ότο Ρεχάγκελ!

Ρεχάγκελ Ότο Τόμας Τούχελ Εθνική Ελλάδας Εθνική Αγγλίας

Η FA πήρε την απόφασή της, να μην περιμένει τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά να προχωρήσει στην επιλογή του Τόμας Τούχελ. Άλλοι την έκριναν ως σωστή, άλλοι ως υψηλού ρίσκου. Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Η παράδοση, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά στην ιστορία του ποδοσφαίρου γενικότερα, δεν είναι υπέρ του!

Ο πρώτος μεγάλος στόχος για τον 51χρονο Γερμανό προπονητή, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις ΗΠΑ. Εκεί, θα κληθεί να οδηγήσει την Αγγλία στον πρώτο της τίτλο σε μεγάλο ραντεβού εθνικών ομάδων, μετά το Μουντιάλ του 1966. Εκτός των 60 ετών δίχως τίτλο, πάντως, και η παράδοση δεν είναι υπέρ του.

Από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο έως και το τελευταίο, κανένας προπονητής δεν «σήκωσε» το συγκεκριμένο τρόπαιο, όντας άλλης εθνικότητας!

Κι όμως! Δείτε τη λίστα.

Τι κι αν το Μουντιάλ ως διοργάνωση «πλησιάζει» τον έναν αιώνα ύπαρξης; Ο Τόμας Τούχελ καλείται να πετύχει το ακατόρθωτο! Τουλάχιστον σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γιατί σε EURO, τον πρόλαβε άλλος!

Ο μοναδικός που το έχει καταφέρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο δικός μας, Ότο Ρεχάγκελ, με την Εθνική Ελλάδας το 2004!

Όντας Γερμανός, κατάφερε να οδηγήσει την εθνική ομάδα μίας άλλης χώρας, σε έναν τίτλο!

Αν θέλει ο Τόμας Τούχελ να έχει πάντως την ευκαιρία του, θα πρέπει να δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και να ανανεώσει. Γιατί το συμβόλαιο που υπέγραψε με την FA, ολοκληρώνεται με το τέλος της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Εν ολίγοις, στις ΗΠΑ θα «παιχτεί» το μέλλον του.

Σχετικά άρθρα