Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > «Κόλλησε» στο Παρίσι και ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος ο Παναθηναϊκός στην Euroleague!

«Κόλλησε» στο Παρίσι και ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος ο Παναθηναϊκός στην Euroleague!

Τα απανωτά λάθη και οι κακές επιλογές στις δύο μεριές του γηπέδου, ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα, στην φετινή Euroleague, από την Παρι (15/10, 84-80).

Παναθηναϊκός Παρί

Μία… απρόσμενη ήττα επεφύλασσε για τον Παναθηναϊκό το ταξίδι στο Παρίσι! Το βράδυ δεν πήγε στους «πράσινους» και η Παρί, στην 3η αγωνιστική της Euroleague (15/10), έφτασε στην πρώτη της νίκη σε αυτήν την διοργάνωση, επικρατώντας με 84-80. Παράλληλα, υποχρέωσε το «τριφύλλι» στην πρώτη του φετινή ήττα.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και στις δύο μεριές του παρκέ. Για τους Γάλλους ξεχώρισε ο Χιφί, με 20 πόντους, μαζί με τους Σορτς (16π.) και Μάλκολμ.

Από την άλλη, για τον Παναθηναϊκό, ο Ματίας Λεσόρ τα έδωσε όλα, έφτασε σε double-double, με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά δεν αρκούσε. Παράλληλα, ο Ναν σταμάτησε στους 16, ενώ ο Μπράουν στους 14 πόντους.

Δίχως αμφιβολία, τα 15 λάθη στα οποία υπέπεσε το «τριφύλλι», δυσκόλεψαν αρκετά το έργο του, στην προσπάθεια να φύγει με τη νίκη απο τη γαλλική πρωτεύουσα. Έτσι, οι πρωταθλητές Ευρώπες πάνε να βρουν στη Μαδρίτη τη Ρεάλ, για την 4η αγωνιστική, με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

«Πλήρωσε» τα λάθη του – Με το… μαχαίρι στα δόντια η Παρί

Η Παρί από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έδειξε πως δεν αστειεύεται. Πάτησε… γκάζι από τα μισά της πρώτης περιόδου και έπειτα, πέρασε μπροστά και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 21-19.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν σοβαρά ζητήματα. Υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, «πνίγηκαν» από τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, που αναζητούσαν την πρώτη τους νίκη στον θεσμό, και βρέθηκαν πίσω με διψήφιες διαφορές. 

Είναι χαρακτηριστικό πως στο 16’, οι Παριζιάνοι ήταν μπροστά με 15 πόντους (42-27), ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με το σκορ υπέρ τους στο 45-39.

Στην επανέναρξη, ο Παναθηναϊκός κάπως βελτίωσε την κατάσταση. Μείωσε γρήγορα στους τρεις, αλλά και πάλι είδε τους Γάλλους να ξεφεύγουν, με +8 στο 23ο λεπτό (52-44).

Λεσόρ και Μπράουν πάλευαν, δίχως αποτέλεσμα όμως. Η Παρί έφτασε ξανά στο +12 (60-48), στα 4’27’’ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, για να μπει στο τελευταίο μέρος, προηγούμενη με δέκα (69-59).

Εκεί, ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Έκανε το ματς ροντέο, προσπάθησε να φτάσει στην ανατροπή, αλλά το +12 των γηπεδούχων, στα 2’15’’ για το τέλος, αποδείχθηκε μη αναστρέψιμο…

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Σχετικά άρθρα