Αρχική > BLOGS > Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έτοιμη για βιβλίο, με τίτλο «πώς να αυτοκαταστραφείτε εύκολα σε 10 δευτερόλεπτα»!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έτοιμη για βιβλίο, με τίτλο «πώς να αυτοκαταστραφείτε εύκολα σε 10 δευτερόλεπτα»!

Είναι «μυθικά» όσα κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον όμως, με το τέλος της συνεργασίας της με τον θρυλικό Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι έτοιμη για βιβλίο!

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερματίζει τη συνεργασία της με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον». Ανέκδοτο; Όχι! Είναι πέρα για πέρα πραγματικό, όσο κι αν μοιάζει παράλογο. 

Η εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της τον σύλλογο των «κόκκινων διαβόλων», η INEOS, μάλλον έχει βαλθεί να… τρελάνει τους οπαδούς. Και γενικά τους ποδοσφαιρόφιλους, εδώ που τα λέμε. 

Από την στιγμή που ο θρυλικός τεχνικός, αποφάσισε να αποσυρθεί από τους πάγκους, η ομάδα του Μάντσεστερ παλεύει για να βρει ισορροπία. Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε, αλλά ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό.

Έκτοτε, έχουν γίνει πολλές κινήσεις, που χρήζουν συζήτησης. Ας μείνουμε, ωστόσο, σε ό,τι συνέβη από το καλοκαίρι και μετά. Ο Έρικ Τεν Χαγκ ήταν μια ανάσα από την πόρτα της εξόδου. Κατέκτησε το FA Cup κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και πάλι, ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα αποχωρούσε. Αυτό ήθελαν και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ, αφού άλλωστε, τερμάτισε 8η στην Premier League.

Κι όμως, ήρθε η απόλυτη ανατροπή! Ο Ολλανδός έμεινε και προκάλεσε… έκρηξη αντιδράσεων! Ιδίως, μετά και από την εκκίνηση των «κόκκινων διαβόλων» στη σεζόν, που θυμίζει… εφιάλτη.

«Αυτή είναι η Γιουνάιτεντ της σύγχρονης εποχής»

Παρ’ όλα αυτά, η INEOS κατάφερε να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ο Σερ Άλεξ Φέγκιουσον είχε τον ρόλο του παγκόσμιου πρεσβευτή της Γιουνάιτεντ, αλλά μετά από… σκέψη, η εταιρεία αποφάσισε πως κόστιζε αρκετά. Έτσι, διέκοψε τη συνεργασία.

Επέλεξε να αφαιρέσει τον συγκεκριμένο ρόλο από έναν θρύλο του συλλόγου. Ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα των φιλάθλων, εάν όχι το πιο αγαπητό…

Η έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του σπουδαίου Σερ Άλεξ, μοιάζει ακατανόητη. Άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Γιουνάιτεντ, πηγαίνοντάς την στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης.

Τι ακολούθησε; Δεν χρειάζεται να περιγραφεί. Αρκούν, απλώς, μερικές ατάκες που βρίσκει κανείς, με μία περιήγηση στο Twitter. 

  • «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χρωστά όλες τις ωραίες στιγμές της, στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον»
  • «Ασέβεια προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ασέβεια και προς Σερ Άλεξ. Αυτή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της σύγχρονης εποχής»
  • «Αλήθεια, απέλυσαν τον Φέργκιουσον, πριν από τον Τεν Χαγκ;»

Πράγματι, είναι ασύλληπτο το πώς η αγγλική ομάδα, έχει καταφέρει να στρέψει τους πάντες εναντίον της, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Απαιτείται προσπάθεια για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Έτσι όπως πάει λοιπόν, μοιάζει έτοιμη πια για το δικό της βιβλίο. Και αυτό δεν θα έχει άλλον τίτλο, από το «πώς να αυτοκαταστραφείτε εύκολα σε 10 δευτερόλεπτα»!

Σχετικά άρθρα