Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΙΤΑΛΙΑ > «Μαλντίνι σημαίνει Ιταλία»: Ό,τι ξεκίνησε ο παππούς το… τερμάτισε ο εγγονός και το déjà vu στο Ούντινε! (video)

«Μαλντίνι σημαίνει Ιταλία»: Ό,τι ξεκίνησε ο παππούς το… τερμάτισε ο εγγονός και το déjà vu στο Ούντινε! (video)

Από τον παππού στον εγγονό, οι Μαλντίνι είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Ιταλία! Αλλά δείτε κάποιες συμπτώσεις…

Μαλντίνι Ιταλία

Η στιγμή που ο Ντάνιελ Μαλντίνι κάνει ντεμπούτο με την Ιταλία, θα μείνει αξέχαστη. Για τον ίδιο, για την οικογένειά του, για ολόκληρο το ποδόσφαιρο της χώρας.

Τρεις γενιές Μαλντίνι, αγωνίστηκαν στη «Σκουάντρα Ατζούρα». Παππούς (Τσεζάρε), γιος (Πάολο) και εγγονός (Ντάνιελ). Ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’60, η οικογένεια συνέδεσε το όνομά της με την εθνική ομάδα της Ιταλίας και σαφώς, τη Μίλαν.

Ο Τσεζάρε Μαλντίνι κατέγραψε 14 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Πάολο το… τερμάτισε, φτάνοντας τις 126, ενώ ο Ντάνιελ, μόλις κατέγραψε την πρώτη του το βράδυ της Δευτέρας (14/10).

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, πόσο δύσκολο και σπάνιο είναι ένα τέτοιο επίτευγμα για μία οικογένεια. Η κληρονομιά των Μαλντίνι είναι τεράστια και με τη «βούλα», πλέον, αφού καμία άλλη οικογένεια δεν έχει «δει» τρεις γενιές της, να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας!

Μόνο αυτοί! Οι συμπτώσεις, όμως, δεν σταματούν εκεί…

Ο τελευταίος διεθνής της οικογένειας -προς το παρόν, γιατί με τους Μαλτίνι δεν ξέρεις τι έρχεται- ντεμπούταρε απέναντι στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της League A του Nations League.

Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι επικράτησε με 4-1 στο Ούντινε, χάρις τα γκολ των Ρετέγκι, Ντι Λορέντσο (δύο) και Φρατέζι.

Τα «φώτα», όμως, έπεσαν πάνω στον Ντάνιελ Μαλντίνι. Γιατί;

Επειδή πριν από 39 χρόνια, στις 20 Ιανουαρίου του 1985, ο πατέρας του, Πάολο Μαλντίνι, στο ίδιο γήπεδο, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μίλαν, σε ηλικία 16 ετών!

Σχετικά άρθρα