Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Η «ατάκα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αποκαλύπτει πώς έγινε το 4X4 της Εθνικής!

Η «ατάκα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αποκαλύπτει πώς έγινε το 4X4 της Εθνικής!

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές μου: Πως να μην «πέσουν στη φωτιά» για τον Γιοβάνοβιτς; Πως να μην έρθουν νέες Αγγλίες και Wembley;

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί πλέον αγαπημένο πρόσωπο όλων των Ελλήνων. Και δικαίως, καθώς τα έργα με την προπονητική φόρμα της Εθνικής είναι σπουδαία και κερδίζουν τους πάντες.

Η δήλωση Γιοβάνοβιτς που δείχνει το δρόμο για το μέλλον!

Ένας από τους λόγους που όλοι αγαπούν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι το γεγονός πως στις ομιλίες του είναι τόσο αυθεντικός. Τόσο στοχευμένος και τόσο ακριβής. Kαι κάτι ακόμη, έχει την ικανότητα να εμπνέει. Η Εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή, αντανακλά την φυσιογνωμία του προπονητή της. Ένα γκρουπ με ομοιογένεια, μία οικογένεια, που ο ένας θα δώσει την ψυχή του για τον άλλον. Το πόσο σπουδαίος είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το απέδειξε και με μία δήλωσή του, η οποία ενδεχομένως να πέρασε στα ψιλά μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας που έφεραν οι δύο νίκες στο Nations League. Ο Γιοβάνοβιτς όμως, αποδεικνύει πως είναι εξαιρετικά ικανός και στη διαχείριση της ψυχολογίας του συνόλου.

Γιοβάνοβιτς: O προπονητής… «σβήνει» τον παίκτη!

Όμως, δίχως να έχει πραγματοποιήσει μία τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα, ο ομοσπονδιακός προπονητής θα καταθέσει διαπιστευτήρια στο ποδόσφαιρο ως προπονητής. Έδειξε για το τι είναι ικανός στο ΑΠΟΕΛ και αργότερα στον Παναθηναϊκό. Τώρα, είναι η σειρά της Εθνικής να επωφεληθεί από το «μαγικό ραβδάκι» του Σέρβου. O Γιοβάνοβιτς πιστεύει πολύ στους παίκτες του και πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά την καταληκτική του δήλωση στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με την Ιρλανδία. «Ο προπονητής είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και των στόχων που έχουν οι ποδοσφαιριστές» είπε σε άπταιστα ελληνικά ο Σέρβος.

Ο Γιοβάνοβιτς θα κάνει τα πάντα να βοηθήσει τους παίκτες του για να αφήσουν το στίγμα τους. Κάτι που αποτελεί απωθημένο για τον ίδιο, όπως αποκάλυψε σχεδόν αφοπλιστικά στην ίδια συνέντευξη Τύπου. Δεν κέρδισε κάποια σπουδαία διάκριση ή κάποιον τίτλο. Οι παίκτες του όμως πρέπει να το κάνουν. Πρέπει να καταλάβουν πως ο αγωνιστικός τους χρόνος είναι λίγος. Και χρειάζεται να κατακτήσουν τη δόξα.

Το 4X4 είναι η αρχή: Πλώρη για… νέες Αγγλίες και νέα Wembley!

Μία αντίληψη που βάζει στο επίκεντρο τους πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές. Ο Γιοβάνοβιτς βγάζει το καπέλο στους παίκτες του και τους ανταμείβει. Το να ακουστεί ένα μπράβο εδώ που τα λέμε, μόνο αυτονόητο δεν είναι σήμερα. Η εξήγηση του 4X4 είναι ίσως πιο απλοϊκή από όσο πιστεύουμε. Με τους δεσμούς αυτούς και το αρμονικό κλίμα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η Εθνική θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι. Η αποστολή του Ιβάν μόλις ξεκίνησε.

Τέλος, όταν ο οδηγός πιστεύει στους παίκτες και βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους, πως γίνεται οι ίδιοι να μην ρίξουν τα «πόδια τους στη φωτιά» για πάρτη του;

Σχετικά άρθρα