Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΚΟΣΜΟΣ > «Φωνάζει» η Ευρώπη: Καταγγελία σε FIFA για το βεβαρημένο πρόγραμμα!

«Φωνάζει» η Ευρώπη: Καταγγελία σε FIFA για το βεβαρημένο πρόγραμμα!

Η Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συλλόγων, η FIFPRO Europe και η La Liga κατήγγειλαν τη FIFA λόγω των υπερβολικά πολλών αγώνων.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες σχετικά με το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα των ευρωπαϊκών ομάδων. Αυτή τη φορά τα πράγματα έχουν φτάσει σε νομικό επίπεδο, με την ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) να προβαίνει σε μια πολύ σημαντική κίνηση απέναντι στη FIFA.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία μαζί με τη FIFPRO Europe (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) και τη La Liga έκαναν επίσημη καταγγελία της FIFA στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το «υπερφορτωμένο και ανεφάρμοστο» ποδοσφαιρικό ημερολόγιο!

«Το υπερβολικά κορεσμένο διεθνές ποδοσφαιρικό ημερολόγιο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παικτών και απειλεί την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα σημαντικών εθνικών διοργανώσεων που εκτιμώνται για γενιές από τους φιλάθλους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», αναφέρουν σχετικά. Μαζί με την γραπτή καταγγελία κατατέθηκαν και αποδεικτικά στοιχεία.

Η FIFPRO ισχυρίστηκε επίσης ότι «οι αποφάσεις της FIFA τα τελευταία χρόνια ευνόησαν επανειλημμένα τους δικούς της αγώνες και τα εμπορικά της συμφέροντα, παραμέλησαν τις ευθύνες της ως κυβερνώντος φορέας και έβλαψαν τα οικονομικά συμφέροντα των εθνικών πρωταθλημάτων και την ευημερία των παικτών».

Πώς είναι το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο;

Αυτή τη σεζόν, και οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν περιέχουν 36 ομάδες. Το Champions League και το Europa League έχουν οκτώ παιχνίδια πρώτης φάσης, σε σύγκριση με τα έξι της περιόδου 2023-24.

Η Premier League ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου, πριν από τον τελικό του Champions League στις 31 του ίδιου μήνα. Στη συνέχεια, θα υπάρχει παράθυρο διεθνών αγώνων από τις 2 έως τις 10 Ιουνίου. Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2026, με τον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι οι συνοικοδεσπότες.

Tags:

Σχετικά άρθρα