Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΚΟΣΜΟΣ > «Όμηροι» οι Νιγηριανοί: Έμειναν 16 ώρες εγκλωβισμένοι στη Λιβύη από… εκδίκηση

«Όμηροι» οι Νιγηριανοί: Έμειναν 16 ώρες εγκλωβισμένοι στη Λιβύη από… εκδίκηση

Να κάνει την ομάδα της Νιγηρίας να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα θέλησε η Κυβέρνηση της Λιβύης, αφήνοντας παίκτες και προσωπικό εγκλωβισμένους σε αεροδρόμιο!

Χαμός στο Κόπα Άφρικα. Οι τελευταίες ώρες ήταν πολύ δύσκολες για την Εθνική ομάδα της Νιγηρίας. Οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρο το τιμ παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Λιβύης για 16 ώρες, δίχως νερό και φαγητό!

Ας πάμε, όμως, τον χρόνο λίγο πίσω. Την προηγούμενη Παρασκευή (11/10) οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στη Νιγηρία, σε αγώνα της διοργάνωσης, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 1-0. Ωστόσο, η Λιβύη είπε ότι αντιμετώπισε «κακή μεταχείριση».

Κάπως έτσι ξεκίνησε το όλο σκηνικό. Αναφορές στην Αφρική είχαν υποστηρίξει ότι η ναυλωμένη πτήση της Νιγηρίας – η οποία πήγαινε προς την πόλη της Βεγγάζης – τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αλ Αμπράκ με εντολή της κυβέρνησης της Λιβύης. Αυτό το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου τρεις ώρες μακριά από τη Βεγγάζη και η ομάδα της Νιγηρίας έμεινε αποκλεισμένη, με αρκετούς παίκτες να κάνουν τρομερούς ισχυρισμούς για κακομεταχείριση.

«Έξαλλοι» οι ποδοσφαιριστές

Οι παίκτες έκαναν λόγο για «ομηρία», ενώ τόνισαν πως δεν τους προσέφεραν ούτε καν φαγητό και νερό. Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ και αρχηγός της Νιγηρίας Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ, ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες που μίλησαν τα θέματα που αντιμετώπιζαν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

«12+ ώρες σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στη Λιβύη μετά την εκτροπή του αεροπλάνου μας. Η κυβέρνηση της Λιβύης ακύρωσε την εγκεκριμένη απόβαση μας στη Βεγγάζη χωρίς λόγο. Κλείδωσαν τις πύλες του αεροδρομίου και μας άφησαν χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, φαγητό ή νερό. Όλα για να παίζουν παιχνίδια μυαλού», έγραψε νωρίτερα στο X.

Ο σταρ της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βίκτορ Μπόνιφεϊς, ανέφερε επίσης: «Ήμουν στο αεροδρόμιο για σχεδόν 13 ώρες χωρίς φαγητό, ούτε wifi πουθενά να κοιμηθώ. Αφρική μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και η αναβολή

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας ανέφερε: «Η αποστολή της Νιγηρίας στον προκριματικό αγώνα AFCON της Τρίτης 2025 εναντίον της Λιβύης παρέμεινε στο αεροδρόμιο Al-Abraq 12 ώρες μετά την προσγείωση στη Λιβύη.

«Το ναυλωμένο αεροσκάφος μεταφέρθηκε, περιέργως και με επικίνδυνο τρόπο, στο μικρό αεροδρόμιο μακριά από τη Βεγγάζη. Κουρασμένοι παίκτες και αξιωματούχοι παρέμειναν ανήσυχοι καθώς η διοργανώτρια Λιβυκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέτυχε να στείλει ομάδα υποδοχής ή ακόμα και οχήματα για να μεταφέρει τα μέλη της αποστολής από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους, που απέχει 3 ώρες».

Τελικά ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων που ήταν προγραμματισμένος για αύριο (15/10), ακυρώθηκε. Η ομάδα της Νιγηρίας επιστρέφει πίσω. «Η δύναμη των social media. Προφανώς το αεροπλάνο μας τροφοδοτείται με καύσιμα καθώς μιλάμε και θα πρέπει να αναχωρήσουμε για τη Νιγηρία σύντομα. Ευχαριστώ για την υποστήριξη όλων! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΠΟΤΕ δεν θα συμπεριφερόμασταν σε μια φιλοξενούμενη χώρα για ένα παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Λάθη γίνονται, καθυστερήσεις συμβαίνουν. Ποτέ όμως επίτηδες!», έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα στα κοινωνικά μέσα ο Εκόνγκ.

Σχετικά άρθρα