Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Χρήστος Τζόλης: Ο Γιοβάνοβιτς «ενεργοποίησε» το κομμάτι που έλειπε από την Εθνική και… τρελαίνει τη στατιστική!

Χρήστος Τζόλης: Ο Γιοβάνοβιτς «ενεργοποίησε» το κομμάτι που έλειπε από την Εθνική και… τρελαίνει τη στατιστική!

Ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από την Εθνική Ελλάδας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το γνώριζε, γι’ αυτό και δεν άργησε να αξιοποιήσει τον Χρήστο Τζόλη. Οι αριθμοί πλέον, «μιλούν» από μόνοι τους.

Τζόλης Εθνική

Ο Χρήστος Τζόλης έχει εξελιχθεί πια σε βασικότατο «γρανάζι» της Εθνικής Ελλάδας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε στο πρόσωπό του, ακριβώς το κομμάτι που απουσίαζε από το «παζλ» του.

Μπορεί στο ντεμπούτο του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να μην χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο έπειτα, η ιστορία άλλαξε. Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε στον νεαρό εξτρέμ φανέλα βασικού, μετά το ματς με τη Φινλανδία. Και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει. 

Μετά από τρία διαδοχικά παιχνίδια ως βασικός, ο Τζόλης μετρά ένα γκολ και μία ασίστ. Η συνεισφορά του είναι εμφανής στην επίτευξη τερμάτων, όμως δεν σταματά εκεί. Η αλήθεια είναι πως εντός αγωνιστικού χώρου, βοηθά σε πολύ περισσότερα. 

Δημιουργός, εκτελεστής, μαχητής

Στον αγώνα κόντρα στην Ιρλανδία (13/10, 2-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο 22χρονος εξτρέμ, ήταν εκείνος που μοίρασε το γκολ στον Τάσο Μπακασέτα. Βγάζοντας από τους ώμους της Εθνικής όποιο «άγχος» υπήρχε. 

Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Συνολικά, στην 4η αναμέτρηση των ομίλων του Nations League, μέτρησε 84% ποσοστό ακρίβειας στις πάσες του (21/25), ενώ είχε και 6 πάσες-κλειδιά! Διόλου αμελητέος αριθμός, δίχως αμφιβολία. 

Παράλληλα, πέρα από δύο τελικές προσπάθειες, κατέγραψε και δύο εύστοχες μακρινές μπαλιές. Κέρδισε τέσσερα φάουλ από τους Ιρλανδούς, ενώ από τις 18 μονομαχίες που έδωσε, βγήκε νικητής σε 11 εξ αυτών! Είτε στο έδαφος, είτε εναέριες. 

Το «κομμάτι» που έλειπε από την Εθνική

Δεν είναι τυχαίο που ο Τζόλης δεν βγήκε ξανά από την ενδεκάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Από την στιγμή που ο ομοσπονδιακός τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία, εκείνος την άρπαξε από τα… μαλλιά!

Και η αλήθεια είναι ότι δεν ξεχωρίζει μόνο με τα γαλανόλευκα. Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και στην Κλαμπ Μπριζ, έχοντας μάλιστα και το γκολ της αγωνιστικής, στην 2η «στροφή» της League Phase του Champions League! 

Με τον Σέρβο στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει. Και μαζί του, ξεχωρίζει και η Εθνική μας ομάδα!

Σχετικά άρθρα