Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > STOIXIMAN GBL > Μόουζες Ράιτ με το κοντέρ σπασμένο: Career high στον Ολυμπιακό και με τρίποντο από το… σπίτι του (video)

Μόουζες Ράιτ με το κοντέρ σπασμένο: Career high στον Ολυμπιακό και με τρίποντο από το… σπίτι του (video)

Έχει τον Μωυσή του και είναι… ολ Ράιτ ο Ολυμπιακός. Έκανε ρεκόρ καριέρας με τα «ερυθρόλευκα» ο Αμερικανός σέντερ κόντρα στον Άρη.

Τι κι αν ο Μουστάφα Φαλ είναι και πάλι πίσω στη δράση μπαίνοντας δειλά δειλά στο ροτέισον του Ολυμπιακού; Ο Μόουζες Ράιτ είχε συνηθήσει να «κουβαλάει» την ομάδα του Πειραιά στο πρώτο κομμάτι των επίσημων υποχρεώσεών της στη σεζόν και αυτό έπραξε και απέναντι στον Άρη.

Το στοίχημα που έγινε… κελεπούρι. Ο Μόουζες Ράιτ με τη μηδαμινή εμπειρία από την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ελάχιστη από τη «γηραιά ήπειρο» εν γένει, είχε έρθει πέρυσι το χειμώνα για να καλύψει το κενό στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα λόγω της λειψανδρίας στην οποία είχε περιέλθει και εξελίχθηκε σε… λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό.

Παρά την πολυκοσμία στην frontcourt των Πειραιωτών, τα μονάκριβα για το ρόστερ της ομάδας χαρακτηριστικά του (αθλητικότητα, δεν φοβάται να σουτάρει από μακριά) και η διαρκής βελτίωσή του, τον διατήρησαν στο Λιμάνι.

Η ταυτόχρονη απουσία Μιλουτίνοφ και Φαλ στο ξεκίνημα, ψηλά κορμιά στα οποία πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος των τραυματισμών, κετέστησε τον «Μωυσή» No1 της «ερυθρόλευκης» ρακέτας και εκείνος είπε… ολ Ράιτ.

Το απόγευμα της Κυριακής (13/10) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας των αρκετών άδειων καθισμάτων ως συνήθως σε αγώνες πρωταθλήματος πλην όμως των αρκετών οικογενειών, ο Γάλλος «πύργος» πήρε χρόνο συμμετοχής ενόψει της απαιτητικής συνέχειας και της ανάγκης για προσφορά του πηγαίνοντάς τα μάλιστα περίφημα όμως αυτό δεν εμπόδισε τον απόφοιτο του Τζόρτζια Τεκ να κάνει τα… δικά του.

Ο Μόουζες Ράιτ που βλέπει μπάσκετ ακόμα και στον ελεύθερό του χρόνο (ήταν στο Περιστέρι-ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες και στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Αμαρουσίου στους ομίλους μεταξύ άλλων), «ζήλεψε» τη φούρια του Σάσα Βεζένκοφ που συνεχίζει με τα φρένα σπασμένα και είπε να τον κοντράρει απέναντι στον Άρη, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού για την ώρα.

Ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ ολοκλήρωσε με career-high 0 ως παίκτης του Ολυμπιακού – την παρουσία του στον αγώνα με τους Θεσσαλονικής, μετρώντας 23 πόντους με 8/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/6 ελεύθερες βολές. Συνδυασμός στατιστικής που στο πηλίκο του έφερε 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Κυριαρχική εμφάνιση από τον Μόουζες Ράιτ.

Η μέχρι πρότινος πιο παραγωγική του εμφάνιση στα ερυθρόλευκα (Ιανουάριος 2023-σήμερα) ήταν στους 21 πόντους από τη νίκη επί του Προμηθέα (80-69) στις 18/4 για το Top6 της GBL Top 6 ενώ στην Euroleague είχε βάλει 20 πόντους (5/6 διπ., 1/1 τριπ., 7/10 βολές) στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της περιόδου 2023-24.

Μέχρι και σε τρίποντο από το… σπίτι του με τη βοήθεια του ταμπλό ευστόχησε, τρελαίνοντας τους συμπαίκτες του.

Σχετικά άρθρα